Meteoroloji bu kez çiftçileri uyardı! Yarın başlayacak, cumartesi gününe kadar devam edecek: O illere zirai don uyarısı

Meteoroloji bu kez çiftçileri uyardı! Yarın başlayacak, cumartesi gününe kadar devam edecek: O illere zirai don uyarısı

Soğuk hava ülke genelini etkisi altına almışken, meteorolojiden bu kez çiftçilere uyarı geldi! İlleri tek tek sayarak uyarı yapıldı. Yarın başlayıp, cumartesi gününe kadar etkisini devam ettirecek. O tarihlere dikkat...

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, ülkenin iç ve batı bölgelerinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji tarafından Karabük, Bolu, Çankırı, Düzce ve Denizli için zirai don uyarısı verildi. Ardından Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ise Eskişehir’e uyarı verildi.

METEOROLOJİ ZİRAİ DON UYARISI VERDİ

Valilikten zirai don uyarısı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu gece (Salı) saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Çarşamba (20.03.2024) sabah saatlerinde Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde hafif. Perşembe günü (21.03.2024) Kırıkkale, Bolu, Çankırı, Karabük ve Düzce’nin iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette. Cuma günü (22.03.2024) Kırıkkale, Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde orta kuvvette. Cumartesi günü (23.03.2024) Kırıkkale, Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

ESKİŞEHİR’E ZİRAİ DON UYARISI

Eskişehir genelinde de önümüzdeki günlerde zirai don olayının yaşanabileceği duyuruldu. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre, perşembe günü akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının düşmesiyle zirai don riski artacak. Etkisinin 3 gün boyunca sürdüreceği belirtildi. Çiftçilerin olumsuz etkilenmemesi için dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN