Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu kez yazılı uyardı! Kar yağışı o tarihte Balkanlar üzerinden gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu kez yazılı uyardı! Kar yağışı o tarihte Balkanlar üzerinden gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar yağışı için tarih geldi. Yazılı bir şekilde yaptığı uyarıda, Balkanlar üzerinden ülkemize gelecek soğuk hava dalgasıyla beraber kar yağışı bekleniyor. Soğuk ve yağışlı hava için uyarı yapıldı. İşte yazılı açıklama...

BURAK ÖZTOPRAK

Kış mevsiminin ikinci ayından milyonlarca vatandaş kar yağışı bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yazılı açıklamasında, soğuk ve yağışlı hava için tarih verdi. Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgasıyla beraber kar müjdesi de verildi.

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteorolojik değerlendirmelerini duyuran, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Soğuk ve yağışlı havalar geliyor!" diyerek uyardı. Ülkemize gelecek tarihi paylaşan MGM, Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemin etkisini işaret etti. Günümüze kadar hava durumu tahminlerini haritalı bir şekilde paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu kez yazılı uyarıda bulundu. Ülkemizin batı kesimlerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarında gök gürültülü sağanak yağışların etkisini göstermesi bekleniyor.

kar-yagisi-1-xehu-cover-2.webp

METEOROLOJİ TARİH VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü soğuk hava dalgası ve yağışlar için 7 Ocak 2024 (Pazar günü) tarihini işaret etti. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası etkisini gösterirken, 10 Ocak 2024 tarihinden itibaren hava sıcaklıklarında hızla düşüş tahmin ediliyor.

Güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerinde (kıyı kesimleri dışında) karla karışık yağmur ve kar yağışı müjdesini verdi. Yağışlar zamanla güney ve batı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz'de bazı bölgelerde kuvvetli olacağı paylaşıldı.

soguk-ve-kar-yagisi-bitme-301.webp

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklık 10 Ocak tarihinden itibaren hızla düşmesi öngörülüyor. Sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte mevsim normallerinin altında kalabilir.

FIRTINA UYARISI

Pazar ve pazartesi günü için fırtına uyarısı verildi. Batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerinden kuvvetli ve fırtına (60 - 80 km/saat) hızında rüzgar eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara tedbirlerin alınması konusunda uyarılar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN