Meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den pazartesi için özel uyarı: O kentlerde oturanlar o saatlerde sokağa çıkmasın

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den pazartesi için özel uyarı: O kentlerde oturanlar o saatlerde sokağa çıkmasın

Hava sıcaklıklarının 4 derece birden artacağını söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Ankara, Afyonkarahisar ve Kayseri'de hayatı olumsuz etkileyecek ve tarım alanlarına büyük zararlar verebileceğini belirttiği yağışlara karşı hem yer yönetimleri hem mülkü amirleri hem de vatandaşları uyardı.

Cuma günü başlayan yağmurlar hafta sonu çoğu insanı eve hapsetti. Sağanak yağış ve fırtına yurt genelinde etkili olurken yer yer sağanak yağmur nedeniyle seller ve su baskınları yaşandı. İç bölgelerde zaman zaman kuvvetli rüzgarın eşlik ettiği sağanak yağışlar tarım alanlarına zarar verdi.

SAĞANAK YAĞIŞLAR GÖK GÜRÜLTÜSÜ İLE GELECEK

Cumartesi ve pazar günlerini bir şekilde atlatanlar yeni haftada hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Yeni haftanın ilk iş günü Pazartesi gününe yurt genelinde sağanak yağışlarla merhaba diyeceğiz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi İç Anadolu bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğu kısımlarında yerer yer sağanak yağışlar görülürken yerel bölgelerde ise gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

saganak-yagmur.jpg

37 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin bir kısmında, Ege Bölgesinin kuzey kısımlarındaki ve iç bölgesindeki kentlerde, Karadeniz Bölgesinin Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölümlerinde kuvvetli yağışlar beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 37 kentte sarı kodlu uyarı yayınladı. MGM yer yönetimler ile mülkü idarenin ayrıca vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı önlem alması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların yurdun batı ve iç bölgelerinde 3 ile 6 derece birden düşeceğini açıklarken diğer bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olmasının beklendiğini duyurdu.

PROF. DR. ORHAN ŞEN'DEN İSTANBUL VE ANKARA İÇİN UYARI

Yurt genelinde etkili olan yağışların İstanbul'u bir gecede esir aldığını belirten CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da son 24 saatte bir metre kareye ortalama 10 ile 15 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Pazar günü öğleden sonra şiddetlenen yağışlı havanın akşam saat 18.00'dan itibaren İstanbul'u terk edeceğini ifade eden Prof. Dr. Orhan Şen, Pazartesi günü (13 Haziran 2022) Kayseri, Ankara ve Afyonkarahisar kentlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Pazartesi günü başlayan yağışların salı gününün akşamına kadar etkili olmasının beklendiğini söyledi.

Sıcaklıkların Pazartesi gününden itibaren İstanbul'da4 derece birden artacağını belirterek dışarıya çıkacak insanların ona göre giyinmesini önerdi.

Sizce Prof. Dr. Orhan Şen2in hava durumu tahmini tutacak mı?

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN