Meteoroloji ve valilikten peş peşe açıklama: İstanbul'da 'tam fırtına' alarmı

Meteoroloji ve valilikten peş peşe açıklama: İstanbul'da 'tam fırtına' alarmı

Gün içinde Meteoroloji'den yapılan açıklamada da İstanbul ve çevresi için 'turuncu' alarm verilirken İstanbul Valiliği uyarıda bulunarak kentte beklenen 'tam fırtına'ya dikkat çekti.

Kış aylarına yaklaşırken sıcak hava dalgaları Türkiye genelini de terk etmeye başladı. Yetkili kurumlar vatandaşları hava değişimlerine karşı uyararak tedbirli olmaları konusunda bilgilendiriyor.

VALİLİKTEN TAM FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, İstanbul ve çevre illerde hafta sonu sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtınanın etkili olmasını bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kentte beklenen fırtına için 'turuncu' kodlu alarm verirken İstanbul Valiliği de vatandaşları 'tam fırtına'ya karşı uyardı.

AFAD 'ANİ SEL OLABİLİR' DİYEREK UYARDI

Son zamanlarda mega kent İstanbul'da yaşanan kuvvetli sağanak için AFAD'dan da uyarı geldi. AFAD, vatandaşın telefonuna 'ani sel olabilir' diyerek mesaj gönderdi. AFAD'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

"Meteorolojiye göre İstanbul'da yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun"

yeni-proje-8.jpg
AFAD'ın uyarısı

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"18.11.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgârların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" şeklinde uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN