Meteoroloji'den 15 ilde alarm: İkisi birden vuracak

Meteoroloji'den 15 ilde alarm: İkisi birden vuracak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi. 14 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, 1 il için de turuncu kodlu uyarıda bulundu. Bunun yanında birçok ilde saatte 70 km hızla rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı kodlu uyarı kapsamında Ankara, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Van, Aksaray, Şırnak, Bolu, Çorum, Kastamonu, Konya, Sivas, Yozgat ve Kırıkkale’de sağanak yağışların görüleceği belirtildi. Bunun yanı sıra Meteoroloji'den Hakkari için de turuncu kod uyarısı geldi.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Gümüşhane ve Bayburt hariç), Doğu Anadolu’nun doğusu ile Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari çevreleri ile Antalya’nın iç, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'da 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Trakya’da kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

19 Mayıs Cuma

20 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

20 Mayıs Cumartesi

21 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

21 Mayıs Pazar

22 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

22 Mayıs Pazartesi

23 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

23 Mayıs Salı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN