Meteoroloji'den 3 bölgeye uyarı: İşte Türkiye geneli 81 il hava durumu tahmini

Meteoroloji'den 3 bölgeye uyarı: İşte Türkiye geneli 81 il hava durumu tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre il ve ilçelerde yarınki hava durumu tahmini belli oldu. Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor. İşte; İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye 5 günlük hava durumu tahmini...

İl il hava durumu tahminleri, özellikle işe ve okula giden vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Zira, son yıllarda Türkiye meteoroloji verileri tropikal iklim olaylarının sıkça yaşandığını ortaya koyuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminleri, yaşanması olası şiddetli yağış, fırtına, dolu, kar gibi doğa olaylarını bildirerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçecek. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Hatay, Osmaniye ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu akşam saatlerinde Artvin çevreleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Sıcaklıkların yurt genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE ÇIĞ UYARISI

Yağışların; Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Batı kesimlerden başlayarak, zamanla yurt genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede artması ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığı değerlendirilmektedir.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ile 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
isttt.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

akara.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
ist.jpg

METEOROLOJİYE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

Sıcaklıkların yurt genelinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA KAÇ DERECE? TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı bulutlu / 10 derece

İSTANBUL: Parçalı, yer yer çok bulutlu / 14derece

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu / 19 derece

BURSA: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu / 20 derece

ADANA: Parçalı, yer yer çok bulutlu / 18 derece

ANTALYA: Parçalı bulutlu / 19 derece

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu / 19 derece

TRABZON: Parçalı ve az bulutlu / 20 derece

ERZURUM: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı / 1 derece

DİYARBAKIR: Parçalı, yer yer çok bulutlu / 11 derece

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 OCAK 2022 SALI GÜNÜ
4.jpg

5 OCAK 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

5ocak.jpg

6 OCAK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ
6.jpg

7 OCAK 2022 CUMA GÜNÜ
7.jpg

8 OCAK 2022 CUMARTESİ GÜNÜ
8.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN