Meteoroloji'den 7 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 7 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta için yerel olarak kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Marmara Bölgesi, Muğla hariç Ege Bölgesi, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta’da yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

Marmara, Muğla hariç Ege, Akdeniz’in iç bölgeleri, İç Anadolu, Sinop hariç Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum hariç Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuz etkilere neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Ayrıca, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuzey ve kuzeybatı yönlerinden beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN