Meteoroloji'den acil uyarı! Alt katları, dükkanları acil boşaltın: Bu illerde sel seli götürecek

Meteoroloji'den acil uyarı! Alt katları, dükkanları acil boşaltın: Bu illerde sel seli götürecek

Son dakika... Dün akşam saatlerinde başlayan yağışlar tüm İstanbul'u felç etmiş durumda. Birçok ilçede su baskınları meydana gelirken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Yağışlar hafta sonu da devam edecek mi? İstanbul'da hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde sağanak yağış uyarısı verildi. Alt katları, dükkanları acil boşaltın. Büyük fırtına geliyor, sağanak yağış o illeri vuracak!

Eylül ayı ile birlikte beklenen yağışlar dün İstanbul'u etkisi altına aldı. Şiddetli yağışlar su baskınlara neden olurken birçok ilçede dükkanlar su altında kaldı. Gelen uyarılar sonrası vatandaşlar 'İstanbul'da yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden acil kodlu uyarı. Bu illerde sel seli götürecek! Meteorolojik kaynaklar saat verip uyardı. Alt katları, dükkanları acil boşaltın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: yurdun batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor.

jhjhhj-51.jpg

İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bolu, Bursa, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce, Karabük için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Sarı kodlu uyarı yapılan illerdeki yurttaşların yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Hava sıcaklıkları Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR!

Yağışların, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBULLULAR DİKKAT! SAKIN O SAATTE DIŞARI ÇIKMAYIN

İstanbul’da dünden beri aralıklarla etkisini sürdüren yağışların bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Megakent, trafik yoğunluğunun yaşandığı iş çıkış saatlerinde de bir yandan sağanak yağışın etkisi altında olacak. Gece saatlerinde yağışların gücünü yitirmesi bekleniyor.

hghghggh-42.jpg

İSTANBUL'DA DÜN REKOR KIRILDI

İstanbul Arnavutköy’e dün rekor yağış düştü. İlçede metrekareye düşen yağış 221,4 kg (mm) olarak kayda geçerken, İstanbul’da yine bir Eylül ayında, 1981 yılında gerçekleşip kayda geçen 136,1 kilogramlık yağış rekoru da bunun çok üstünde gerçekleşen dünkü yağışla kırılmış oldu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

29 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

h1-001.png
30 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2-001.png
1 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h3-001.png
2 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4-001.png
3 EKİM 2023 SALI GÜNÜ

h5-001.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN