Meteoroloji'den 'gök gürültülü sağanak' uyarısı: O illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji'den 'gök gürültülü sağanak' uyarısı: O illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan yurdun batısının iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi beklenmekte. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinde Marmara'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 NİSAN 2024 PAZAR GÜNÜ

yeni-proje-1.jpg

15 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

yeni-proje-2.jpg

16 NİSAN 2024 SALI GÜNÜ

yeni-proje-3.jpg

17 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

yeni-proje-4.jpg

18 NİSAN 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

yeni-proje-6.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN