Meteoroloji'den iki uyarı birden! 5 il için 'sarı alarm'

Meteoroloji'den iki uyarı birden! 5 il için 'sarı alarm'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nü 22 Mayıs Çarşamba günü hava durumu raporunda iki alarma birden yer verdi. Son tahminlere göre; Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı uyarısı yapıldı. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den "sarı" kod uyarısı geldi. 5 ilde kuvvetli yağış bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güney Doğu Anadolu (Diyarbakır haric) ile Ankara'nın kuzey ve doğusu, Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Çorum, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Karabük çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-copy.jpg

23 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ

2-copy.jpg

24 MAYIS CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

25 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

26 MAYIS PAZAR GÜNÜ

5-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN