Meteoroloji'den İstanbul dahil 17 il için kritik uyarı: Çok kuvvetli vuracak!

Meteoroloji'den İstanbul dahil 17 il için kritik uyarı: Çok kuvvetli vuracak!

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış Başakşehir, Küçükçekmece, Arnavutköy'de hayatı olumsuz etkilerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Eylül raporunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen illeri sıraladı. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’in bulunduğu 17 ilde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye'de 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney ve zamanla doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m²) beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Dün sel nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul'da havanın parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakasının, öğleden sonra kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

YAĞIŞ BEKLENEN İLLERİN HAVA SICAKLIĞI

Gök gürültülü sağanak yağış beklenen illerde en yüksek hava sıcaklığı şöyle olacak:

Kırklareli: 29

İstanbul: 30

Kocaeli: 29

Bursa: 31

Çanakkale: 28

Bilecik: 28

Balıkesir: 30

Kütahya: 27

Manisa: 32

Düzce: 29

Bolu: 25

Karabük: 29

Sinop: 28

Samsun: 26

Ordu: 27

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

7 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

2-003.jpg

8 EYLÜL CUMA GÜNÜ

3.jpg

9 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

4.jpg

10 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN