Meteoroloji’den İstanbul uyarısı! Asıl bayramdan sonra başlıyor

Meteoroloji’den İstanbul uyarısı! Asıl bayramdan sonra başlıyor

İstanbul’da son günlerde etkili olan serin hava ve rüzgarın ardından, meteoroloji uzmanlarından sevindirici haberler geldi. Prof. Dr. Orhan Şen’in sosyal medya üzerinden paylaştığı hava durumu raporlarına göre, İstanbul ve çevresinde sıcaklıkların artış göstereceği belirtildi. Bu değişim, yaz mevsiminin yaklaşmakta olduğunun bir işareti olarak kabul ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen’in yapmış olduğu açıklamalara göre, Türkiye’nin birçok bölgesinde hava durumu değişiklik gösteriyor. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış beklenirken, diğer bölgelerin parçalı bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi’nde sisin etkili olacağı belirtilirken, İstanbul’un 21, İzmir’in 25, Antalya’nın iç kesimlerinin sağanak yağışlı 24 ve Ankara’nın 23 derece sıcaklıkla baharı karşılayacağı öngörülüyor.

img-5057.png

Rüzgarın Marmara’nın doğusu ve kuzey Ege’de kuzeyden kuvvetli esmesi beklenirken, İstanbul’da sıcaklıkların kademeli olarak artacağına dikkat çekiliyor. Prof. Dr. Şen, Akdeniz’in iç kesimleri ile doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yağışların devam edeceğini, ancak diğer bölgelerin açık ve az bulutlu olacağını ifade etti.

img-5058.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, ülkenin iç ve doğu kesimlerinde çok bulutlu hava, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Ayrıca, Marmara ve Ege bölgeleri için kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.

Sıcaklıkların hafta sonu İstanbul’da 2-3 derece, hafta başında ise 4-5 derece artması bekleniyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde de hafta sonu sıcaklıkların 4-5 derece yükselmesi öngörülüyor. Meteoroloji, vatandaşları çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN