Meteoroloji'den örtülü kar yağışı uyarısı! Sadece 3 gün kaldı hazırlığınızı yapın... Beyaz esaret bu yıl erken geldi

Meteoroloji'den örtülü kar yağışı uyarısı! Sadece 3 gün kaldı hazırlığınızı yapın... Beyaz esaret bu yıl erken geldi

Son dakika haberi... Ekim ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 4-5 derece birden düşmüş durumda. Özellikle akşamları kuru soğuklar etkisini artırırken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Sadece 3 gününüz kaldı hemen hazırlığınızı yapın. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o bölgelere tarih vererek uyardı. Kar yağışı gümbür gümbür geliyor!

Türkiye Ekim ayı ile birlikte soğuk hava dalgasının etkisi altına girmiş durumda. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 4-5 derece birden düşmüş durumda. Soğuk havalar ile birlikte vatandaşlar 'Kar yağışı zaman gelecek? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Sadece 3 gününüz kaldı hazırlığınızı yapın! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek haberi duyurdu. Beyaz esaret bu yıl erken geliyor. O tarihte tüm İstanbul beyaza bürünecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya’nın batısı, Tokat ve Karaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hhggh-17.jpg

Yağışların Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yağış alan yerlerde azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesin düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Aynı zamanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı illeri sarı kodla uyarıda bulundu. Bu iller Adana, Adıyaman, Elazığ, Antep, Hatay, Mersin, Kayseri, Malatya, Maraş, Urfa, Kilis ve Osmaniye olarak kaydedildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNLÜ METEOROLOJİ UZMANI KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ: SADECE 3 GÜNÜNÜZ KALDI!

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yeni bir son dakika uyarısında bulundu. Marmara ve İstanbul için kar yağışı uyarısında bulunan Ökten, "Çarşamba günü Anadolu'yu boydan boya kat edecek bir cephe var. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu sağanak geçişleri alacak. Doğu Anadolu yüksekleri örtülük kar alacak..." çağrısında bulundu.

hggh-28.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

15 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

16 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

17 EKİM 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

18 EKİM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

19 EKİM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN