Meteoroloji'den son dakika uyarısı: İl il belli oldu kar yağışı geliyor! 2 gün devam edecek, bu tarihlerde dışarı çıkmayın!

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: İl il belli oldu kar yağışı geliyor! 2 gün devam edecek, bu tarihlerde dışarı çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son dakika olarak duyurdu! Kasım ayıyla birlikte Türkiye'nin bazı bölgelerine kar yağışı için uyarı yapıldı. İl il belli oldu. Sizde bu şehirlerde yaşıyorsanız bu tarihlerde montsuz dışarı çıkmayın. Çok şiddetli yağacak. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre tam kar yağışı tam 2 gün boyunca etkili olacak. İşte MGM'nin son dakika açıklaması ve kar yağışı beklenen iller...

Kasım ayıyla birlikte beklenen kar yağışları ülkemize doğru geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika olarak duyuruldu. Peş peşe 2 gün etkisini gösterecek. O illerde yaşıyorsanız bu tarihlerde sakın dışarı çıkmayın. MGM güncel hava durumu haritasını il il açıkladı. Kar sonunda geliyor! İşte haberin detayları...

SON DAKİKA OLARAK DUYURULDU! BU TARİHLERE DİKKAT

Türkiye'de bazı bölgeler güneşli havanın tadını çıkartırken bazı illerde şiddetli yağış sürmeye devam ediyor. MGM son dakika olarak paylaştı. Meteoroloji tarafından paylaşılan son tahminlere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Giresun, Malatya, Elazığ, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Trabzon’un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

kmfdfd-25.jpg

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava sıcaklığı tahminine baktığımız zaman kuzeydoğu kesiminde sıcaklıklar artacak. Diğer bölgelerde artış beklenmiyor. Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, zamanla doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan tahminlere göre günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 21

İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22

İzmir: Az bulutlu ve açık 27

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık 29

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 23

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra batı ilçeleri sağanak yağışlı 22

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 16

b56.jpg

İL İL BELLİ OLDU! KUVVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

MGM tarafından yapılan son dakika uyarısında ise şu ifadeler kullanıldı:

“27.10.2022 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor. 28.10.2022 Cuma öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların meydana getireceği sel, su baskını, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

kmdsdsds.jpg

Perşembe gününden itibaren 16 ilde sağanak yağış etkili olacak. Bu iller ise Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Bartın, Düzce olarak duyuruldu. Aynı zamanda Perşembe günüyle birlikte yer yer kar yağışları etkisini gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN