Meteorolojiden "Yağışlara Dikkat" uyarısı! Marmara'da yağmur, kar yağışına dönüşecek: İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli...

Meteorolojiden "Yağışlara Dikkat" uyarısı! Marmara'da yağmur, kar yağışına dönüşecek: İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Marmara Bölgesi'ni işaret ederek, AFAD ve valiliklere seslendi. Kuvvetli ve sağanak yağışlar konusunda uyararak, bir süre sonra kar yağışına dönüşeceğini paylaştı. İşte kar beklenen bölgeler...

BURAK ÖZTOPRAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'ne bir uyarı paylaştı. Meteorolojik uyarıda, "Marmara'da Beklenen Yerel Kuvvetli Yağışlara Dİkkat!" başlığını kullandı. Kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışlar o bölgelerde kar yağışına dönüşecek.

METEOROLOJİK UYARI

Marmara Bölgesi'ne meteorolojik uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son paylaşımda, kuvvetli yağış beklentisi duyuruldu. 20 Ocak 2024 Cumartesi günü etkili olacak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artıracağı ifade edildi.

181612.jpg

ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR

Marmara Bölgesi'nde beklenen kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uyarıda, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde kuvvetli (21 - 50 kg / m2) yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların etkili olacağı bölgelerden diğerleri de Edirne ile Kırklareli oldu. Yağmur ve sağanak olarak başlayacak olumsuz hava koşullarının zamanla hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, karla karışık yağmura dönüşeceği, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

kar-ve-saganak-geliyor-208.webp

YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLAR

Marmara'da beklenen yerel kuvvetli yağışların sonucunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü olumsuz koşullara karşı uyardı. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağışla birlikte kuzey yönlerden gelecek kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına, kar yağışı beklenen bölgelerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN