Meyvesinden çekirdeğine kadar şifa! Ruslar kapış kapış Türkiye’den götürüyor! Türkler ayakta uyuyor! ‘Sakın atmayın’

Yurt dışında çok sık tüketilen ancak Türkiye'de sınırlı sayıda kullanılan o ürün meyvesinden çekirdeğine kadar şifa taşıyor. Rusların neden kapış kapış götürdüğü belli oldu. Siz uyuya durun onlar şifasını kullansın. Sakın çekirdeklerini çöpe atmayın. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de çok sık tüketilmeyen bir meyve olarak hayatımızın içerisinde yer alan avakado çok farklı bir özelliğini de ortaya çıkardı. Herkesin çöpe attığı avokado çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde birçok sağlıklı mikro besin kaynağını bulunduran Avokado çekirdeği besin değeri bakımından zengin bir içerik sağlıyor. İşte tüm detaylar…

AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı mikro besin kaynağı olarak karşımıza çıkan avokado çekirdeği besin değeri açısından zengin olmakla birlikte yüksek antioksidan ve çözünür lif içeren bir besin kaynağıdır. Lifli kısımları sayesinde kolesterolü düşüren avokado çekirdeği sağlıklı sindirim sisteminin de temel ilacı olarak görülüyor.

avokado-cekirdegi.jpg

Bölgesel uygulandığında lekeleri ve çıbana kolayca kurutup yok eden bu çekirdek avokado içerisinde bulunan yağları ve vitaminleri cilt onarım hızına göre aktive etmektedir. Akrebe egzama gibi cilt sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olan avokado, cilde fayda sağlayan bir meyvenin de ötesinde görülüyor.

AVOKADO ÇEKİRDEĞİ NASIL KULLANILIR?

Bir pamuğun üzerine az bir miktar avokado yağı sürerek günde 2 kez yüzünüzü ve boynunuzu temizleyebilirsiniz. Bu sayede vücuttaki kolajen üretimini arttırarak hücrelerin yenilenmesine katkı sağlayacaksınız. İçerisinde antioksidan özellikler barındıran avokado çekirdeği hücre yaşlanmasının önüne geçiyor.

avakado-cekirdegi.jpg

Lezzetli ve besleyici bir meyve olarak bilinen avokadonun çöpe atılan çekirdeği ise yenilebilir bir ürün olarak hayatımıza dahil oluyor. Bölgesel olarak cilt sorunlarını, kas ve eklem ağrılarının tedavi etmek için kullanılan bu çekirdek yağ yakıcı etkilere sahiptir.

Bağırsakları iyileştiren ve uzun süre tokluk hissi sağlayan avokado çekirdeği, yüksek lif içeriği ile birlikte bitkinlik ve stres durumlarında da canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Meyve içerisinde yer alan amino asitlerin %70'i meyve çekirdeğinde bulunmaktadır.

SİVİLCE TEDAVİSİNDE KULLANIN

Cilt üzerinde olumlu etkilere sahip olan avokado çekirdeği sivilce tedavisinde de aktif rol oynuyor. Ilık su ve rendelenmiş çekirdekleri karıştırarak daha iyi bir etki için içerisine birkaç damla çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Bu ürünü sivilcenin üzerine uyguladıktan sonra 4 ile 6 dakika kadar bekletiniz

avokado-dalinda.jpg

SAÇ SAĞLIĞI İÇİN NASIL KULLANILIR?

Daha parlak ve canlı bir saça sahip olmak için avokado çekirdeğinden yararlanabilirsiniz. Rendelenmiş avokado çekirdeğini hint yağı ile karıştırarak bir gün boyunca bekletiniz. Daha sonra bu karışımı kafa derinize sürerek başınızı bir havlu ya da streç filmle sarıp en az 1 saat bekletiniz. Ardından ılık su ile iyice durulayınız. Yalnızca çok yağlı saça sahip olan kişilerin bu uygulamayı yapmaması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN