Mezun belgesi nedir, ne işe yarar? Diploma ve mezun belgesi aynı şey mi? YÖK diploma sorgulama

Mezun belgesi nedir, ne işe yarar? Diploma ve mezun belgesi aynı şey mi? YÖK diploma sorgulama

YÖK sistemi üzerinden diploma sorgulama ve mezun belgesi sorgulama işlemleri araştırılmaya devam ediyor. E-devlet sistemi üzerinden yapılan sorgulama hakkındaki detaylar merak ediliyor. İşte YÖK diploma sorgulama hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bir Okulu bitiren veya öğrenim durumunu tamamlayan kişileri yetki belgesi olarak diploma verilmektedir. Günümüze kadar pek çok kişi sahte diploma ile kolayca iş sahibi olmuştur. Bu nedenle mağduriyet yaşayan pek çok kişi için çeşitli önlemler de alındı. YÖK bu durumun önüne geçilmesi için yeni bir sistem başlattı. Artık YÖK sistemi üzerinden elektronik ortamda diploması sorgulaması yapabilirsiniz. İşte YÖK diploma sorgulama hakkında merak edilen tüm detaylar…

YÖK ÜNİVERSİTE DİPLOMA SORGULAMA NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Üniversiteden ya da yükseköğretim kurumundan mezun olan kişiler e-devlet sistemi üzerinden diplomalarını görüntüleyebilirler. Diploma belgelerini inceleye bilecekleri gibi bu belgenin çıktısını da alabilirler. Bunun için kişilerin yapması gereken e-devlet sistemi üzerinden mezun belgesi sorgulama sayfasına giriş yapmaktır. T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Mezuniyet belgesi

Daha önceden sahte diploma ile memurluk yapan Hatta birçok mesleği icra eden kişilerin bulunması nedeniyle YÖK elektronik ortamdan diploma sorgulama yöntemini geliştirdi. Artık saniyeler içerisinde üniversite diploması sorgulaması yapılabilmektedir. Hem dolandırıcılığın önüne geçmek için hem de kişilerin işlerini kolaylaştırmak için uygulanan bu sistem birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

E-devlet sistemi üzerinden çıkarılan belgelerin üzerinde barkod olması nedeniyle her kurum tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle diplomanızı uzun yıllar saklamanıza ya da her seferinde fotokopi çektirmenize gerek kalmayacaktır.

E-DEVLET MEZUN BELGESİ DİPLOMA YERİNE GEÇER Mİ?

Diploma e devlet sistemi üzerinde Mezun belgesi olarak geçmektedir. Bu belge resmi bir evrak olarak görülür. Bu nedenle başvurularınız da kurumlar tarafından yüzde 99 kabul edilmektedir. Fakat bazı kurumlar tarafından barkod doğrulama sisteminin gelişmediği söylenerek belge kabul edilmeyebilir. İlerleyen süreçte tüm kamu ve özel kurumlar e-devlet üzerinden çıkarılan mezun belgesi ile işlem yapabilecekler.

MEZUNİYET BELGESİ İLE DİPLOMA AYNI ŞEY Mİ?

Mezun belgesi diploma belgesinin onaylı bir örnek çalışmasıdır. Ancak her durumda diplomanın aslı mutlaka sizde bulunmalıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN