MHP'nin 'erken vekil listesi hamlesi'ni uzmanlar yorumladı: Cumhur'da son bir müzakere imkanını ortadan kaldırdı

MHP'nin 'erken vekil listesi hamlesi'ni uzmanlar yorumladı: Cumhur'da son bir müzakere  imkanını ortadan kaldırdı

MHP, üç gün önceden adım atarak son şeklini verdiği vekil listesini YSK'ya teslim etti. MHP'nin bu hamlesini yorumlayan Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Uzun 'sorun olduğuna' işaret etti. “MHP’nin AKP ile ortak liste için son bir müzakere imkanını da ortadan kaldıracak şekilde 3 gün öncesinden YSK’ya teslim etmesi, seçimlerden sonra çok konuşulacak. Bahçeli’nin 2002’de apar topar ilan ettiği erken seçim kararı gibi yıllarca konuşulacak. Bir dönemin sonuna gelindiğinin ilanıdır” dedi.

14 Mayıs'a doğru takvim geriye doğru işlerken milletvekillerinin kesin aday listelerinin teslimine saatler kaldı. Muhalefet ve iktidar partisi AK Parti listelerine son şeklini vermek için yoğun mesai harcarken Cumhur İttifakı ortağı MHP üç gün önceden adım attı. MHP son şeklini verdiği vekil listesini YSK'ya teslim etti.

Ancak MHP'nin listesini YSK'ya üç gün öncesinden teslim etmesi 'Cumhurda müzakere kapısı kapatıldı' yorumlarına da neden oldu. MHP'nin Cumhur İttifakı'ndaki diğer ortaklarına son müzakere şansı tanımadığı ifade edildi.

'BİR DÖNEMİN SONUNA GELİNDİĞİNİN İLANIDIR'

MHP'nin 'erken hamlesi'ni değerlendiren Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Dr. Salih Uzun sorun olduğuna işaret etti. Uzun Twitter'da yaptığı paylaşımında MHP hamlesinin seçimlerden sonra çokça tartışılacağını ifade etti.

Uzun'un yaptığı paylaşımı şöyle: “MHP’nin AKP ile ortak liste için son bir müzakere imkanını da ortadan kaldıracak şekilde 3 gün öncesinden kendi listelerini YSK’ya teslim etmesi, seçimlerden sonra çok konuşulacaktır. Hem de öyle 1-2 gün değil, aynı Sn. Bahçeli’nin 2002’de apar topar ilan ettiği erken seçim kararı gibi yıllarca konuşulacaktır. Bir dönemin sonuna gelindiğinin ilanıdır. Hissiyatım budur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN