MHP'nin gerçek oyu ortaya çıktı! Ünlü anketçi açıkladı: Aslında AK Parti'nin oyları tarihi dip seviyede

MHP'nin gerçek oyu ortaya çıktı! Ünlü anketçi açıkladı: Aslında AK Parti'nin oyları tarihi dip seviyede

Yerel seçimlerin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oy oranları merak konusu oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ülke gündeminde yer alırken, gerçek oy oranı ünlü anketçi tarafından paylaşıldı. İşte MHP'nin aldığı oy oranı...

BURAK ÖZTOPRAK

Yerel seçimlerde AKP ve MHP ittifakı sürerken, milyonların merak ettiği soruya Devlet Bahçeli'den cevap gelmişti. MHP'nin oy potansiyelini paylaşan Devlet Bahçeli'ye ünlü anketçiden cevap geldi. MHP'nin gerçek oyu ortaya çıktı.

BAHÇELİ'NİN OY ORANI AÇIKLAMASI

Yerel seçimlerin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli, oy oranlarını paylaşmıştı. MHP'nin yüzde 16,62'lik bir oy oranına sahip olduğunu dile getirmişti. Sosyal medyada viral olan bu açıklama üzerine geçmiş dönemlerdeki oy yüzdeleri paylaşılmıştı. Cumhur İttifakı'nın gücüne güç kattığının altını çizdi. Devlet Bahçeli'nin bu sözleri üzerine ünlü anketçiden oy oranlarına dair paylaşım geldi.

devlet-bahceli-yuzunde-morluk-var-1024x692.jpg

PUSULALARDA YER ALMADI

Sosyal medya üzerinden anketleriyle bilinen Kemal Özkiraz, Devlet Bahçeli'nin sözleri üzerine paylaşımda bulundu. Devlet Bahçeli'nin yüzde 16,62'lik bir katkı sağladığına dair açıklamalarıyla dalga geçenlere duyuruda bulundu. MHP'nin görünür oyunun yüzde 4.99 olduğunu belirtirken, seçim sonuçlarına göre, MHP'nin büyükşehirlerde pusulada olmadığının altı çizildi.

AK Parti ile MHP'nin çekiştiği bölgeler olduğuna değinen Özkiraz, MHP'nin AK Parti'den onlarca ilçe alacağını iddia etti. Geçmiş seçimleri işaret eden Özkiraz, AK Parti'den vazgeçen seçmenlerin ilk olarak MHP'ye uğradığının altını çizdi. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dediklerinin gerçek olduğunu belirtti.

bahceli.jpg

MHP'NİN GERÇEK OYU

Yerel seçimlerle beraber AK Parti yüzde 35, MHP ise yüzde 5 oranında oy kazandı. Geçmiş seçimleri de hesaba katarak hesaplamalarda bulunan Özkiraz, MHP ile AKP'nin çekiştiği bölgelere dikkat çekti. MHP'nin 81 ilde ve tüm bölgelerde seçime katılması halinde olacaklar şu şekilde;

  • AK Parti: %25
  • MHP: %15

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN