Milletin parasıyla AKP propagandası yapılıyor

Milletin parasıyla AKP propagandası yapılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, yerel seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı’nın ve Bakanların “açılış”, “anahtar teslimi”, “temel atma” adı altında gerçekleştirdikleri törenlerde AKP’li adaylara oy istediklerine dikkat çekti ve konuyu TBMM gündemine getirdi.

Karasu, “Vatandaşın vergisiyle yapılan her bir yatırımı hizmete alırken; bir yandan partilerine oy devşirmeye çalışırken, bir yandan da başta CHP olmak üzere tüm muhalefet partilerine ağızlarına geleni söylüyorlar. Şikayetini, taleplerini dile getirmek isteyen vatandaşları yaka paça gözaltına aldırıyorlar. Düşün artık milletin yakasından” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yerel seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı’nın ve Bakanların “açılış”, “anahtar teslimi”, “temel atma” adı altında gerçekleştirdikleri toplantılarda AKP’li belediye başkan adaylarına oy istediklerine dikkat çekti ve konuyu TBMM gündemine getirdi. Karasu, “Her toplantıda bir yandan partilerine oy devşirmeye çalışırken, bir yandan da başta CHP olmak üzere tüm muhalefet partilerine ağızlarına geleni söylüyorlar. Şikayetini, taleplerini dile getirmek isteyen vatandaşları yaka paça gözaltına aldırıyorlar. Düşün artık milletin yakasından” dedi.

CHP’li Karasu, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, bakanlıkların ve ilgili kamu kurumlarının bütçeleriyle gerçekleştirilen yatırımların, “açılış”, “toplu açılış”, “anahtar teslimi”, “temel atma” gibi adlarla gerçekleştirilen törenlerle AKP’nin mitingleri için kullanıldığını, mitinge dönüştürülen bu törenlerde muhalefet partilerine haksız itham ve iddialarla saldırılarda bulunulduğunu vurguladı.

Bakanların bu süreçte özellikle İstanbul’da hemen her gün açılış adı altında düzenledikleri bu toplantılarda siyasi mesajlara yer verdiklerini hatırlatan Karasu, tarafsızlık yemini etmiş olmasına karşın Cumhurbaşkanı ve bakanların bu tür toplantılarda başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine ve bu partilerin başkan adaylarına söylenmedik söz bırakmadıklarını vurguladı. Önergesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karasu,

"Cumhurbaşkanı Anayasayı çiğneyip hamaset edebiyatıyla partisinin adaylarına oy istiyor. Masrafını devlete ödetiyor. Bakanlar da devletin parasıyla AKP’nin seçim propagandası yapıyor. Müslümanlıktan dem vuranlar, yetim parasını kendileri için kullanmaktan hiç ama hiç sıkılmıyorlar. Bazı bakanlar İstanbul'u adeta mesken tuttular, yatıp kalkıp AKP'nin İstanbul adayına oy istiyorlar. Açılışları, AKP mitinglerine ve siyasi şova dönüştürüp bir yandan oy devşirmeye çalışırken, bir yandan da başta CHP olmak üzere tüm muhalefet partilerine ağızlarına geleni söylüyorlar. Şikayetini, taleplerini dile getirmek isteyen vatandaşları yaka paça gözaltına aldırıyorlar. Düşün artık milletin yakasından"

MALİYETLERİ NE

AK Parti iktidarları döneminde bu uygulamaların “sıradanlaştığını” belirten Karasu, özetle şu soruları sordu:

  • Bu uygulamalar hakkında, herhangi bir bakanlıkta ya da bakanlıklarda inceleme yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları nelerdir
  • Kamu kaynaklarıyla yapılan bu yatırımların, Bakanlıkların bütçesinden düzenlenen törenlerle iktidar partisine oy devşirilmeye yönelik mitinglerle dönüştürülmesi kamu yönetimi ve kamu yönetim ilkelerine uygun mudur?
  • 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren her bir bakanlık ayrı ayrı gösterilmek üzere kaç “açılış”, “toplu açılış”, “temel atma”, “anahtar teslimi” vb. töreni düzenlenmiştir? Bu yatırımların bakanlıklara göre dağılımı ve bütçesi nedir?
  • Belirtilen her bir açılış, toplu açılış, temel atma, anahtar teslimi vb. töreni için her bir bakanlığın bütçesinden yapılan harcama miktarı nedir?
  • 1 Ocak 2024 tarihinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde Cumhurbaşkanı’nın katıldığı açılış, temel atma ve anahtar teslimi adı altında gerçekleştirilen törenler hangileridir? Bu törenler için yapılan harcamanın miktarı nedir?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN