Milli Eğitim Bakanlığı işsiz kimseyi bırakmayacak! 5000 personel alımı başvuru ekranı hizmette: Başvuru şartlarına dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı işsiz kimseyi bırakmayacak! 5000 personel alımı başvuru ekranı hizmette: Başvuru şartlarına dikkat!

Yeni yıl ile birlikte personel alımları büyük bir hız kazandı. ÖSY üzerinden yayınlanan son dakika açıklaması ile birlikte iş arayan vatandaşların ayağına geldi. KPSS 2023/4 tercih kılavuzunda yer aldı. İş imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığı detayları kılavuzda açıkladı. Peki başvuru nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

5 BİN PERSONEL ALIMI YAPILIYOR!

Personel alımları ülkemizde tüm hızıyla devam ediyor. ÖYSM tarafından yapılan açıklama ile birlikte personel alımlarına bir ilan daha eklendi. KPSS-2023/4 Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması kapsamında yeni iş imkanı sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan iş imkanı ile birlikte sözleşmeli personel kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi dahilinde iş imkanı sağlanmak üzere ÖSYM tarafından yerleştirmeler yapılacaktır. Adaylar KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu kısa bir süre önce yayınlandı.

Başvuruda bulunan adaylar 24 Mart ile 30 Mart tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek. Tercih işlemleri ise 24 Mart 2023 tarihinde saat 10.00'da başlarken 30 Mart 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu

stockdeal.jpg

PERSONEL ALIM DETAYLARI

  • Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına, Başkanlığımızca yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli personel pozisyonları, kontenjanları, bunlar için aranan nitelikler ile başvurma genel ve özel şartlarını kapsamaktadır.
  • Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
  • Yerleştirme işlemlerinde lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.
  • Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.
  • Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

bigstock-203520538.jpg

PERSONEL ALIMI İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR!

1-008.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN