Milyonlarca emekli bugünü bekliyor! Zam bugün resmen açıklanacak: İşte beklenen zam oranları

Milyonlarca emekli bugünü bekliyor! Zam bugün resmen açıklanacak: İşte beklenen zam oranları

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu toplantıda! Yapılacak olan zam miktarı bugün resmen açıklanacak! Peki beklenen zam oranı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Emeklilerin merakla beklediği toplantı bugün gerçekleşiyor. Toplantıda yapılacak olan zam oranı resmi olarak duyurulacak. Peki, uzun süredir beklenen zam oranı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklilerinin bu konuda merak ettikleri ayrıntılar...

TOPLANTI SAAT 10'DA

gfdgfd.jpg

Kamu çalışanları için önemli bir adım olan toplu sözleşme süreci, imzaların atılmasıyla başlamıştı. Ancak, bazı maddelerde uzlaşı sağlanamaması sonucunda son söz Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na bırakıldı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, son beş günde dört toplantı gerçekleştirdi. Şimdi tüm gözler, geleceğin şekilleneceği son toplantıya çevrildi.

ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

ert.jpg

11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlığında bir araya gelecek. Toplantıda, hakem sürecine giden maddeler oylanacak ve karar oy çokluğuyla alınacak. Kurulun aldığı kesin karara itiraz edilemeyecek. Bu şekilde, yaklaşık 4 milyon aktif memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-25 yılları maaş zam oranları netleşecek.

Belirlenecek zam oranlarının yanı sıra, 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkisi olacak. Toplamda 8 milyondan fazla kişi bu kararlardan doğrudan etkilenecek.

2024 YILININ İLK 6 AYI YÜZDE 14

ter.jpg

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'ta açıkladığı ilk teklifinde zam oranlarını duyurmuştu. Buna göre, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam önerilmişti. Ancak 17 Ağustos'ta bu teklif revize edildi.

Yapılan revizyonla, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde yeni bir teklif sunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN