Milyonlarca EYT'liye büyük şok! Bu açıklama çok konuşulur: EYT çıkmayacak çünkü...

Milyonlarca EYT'liye büyük şok! Bu açıklama çok konuşulur: EYT çıkmayacak çünkü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir gündemde olan 'EYT düzenlemesi' hakkında "En kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" açıklamasında bulundu. Gazeteci Murat Ağırel ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının vatandaşların prim gün sayısının ve emeklilik yaşının artırıldığını söyleyerek çarpıcı iddialarda bulundu. Ağırel'in açıklamaları sonrasında gözler Bakan Bilgin'e çevrilirken bu kez de ünlü ekonomist Devrim Zelyut'tan EYT düzenlemesi hakkında çarpıcı açıklamalar geldi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası düzenlemesinin ne zaman resmi olarak açıklanacağı uzun süredir merak ediliyor. Herkesin merakla beklediği düzenlemeye ilişkin gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi.

"EYT düzenlemesi ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı tüm Türkiye tarafından uzun süredir merak ediliyor. Çalışmaların devam ettiği konu hakkında dün akşam açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan EYT'lileri heyecanlandırdı.

ERDOĞAN'DAN 'EYT DÜZENLEMESİ' AÇIKLAMASI

Bakanlar, dün akşam Kasım ayının son toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan EYT'lileri heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesini en kısa sürede kamuoyuna açıklayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis'te çalışarak hayata geçirmesini sağlayacağız. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

5889171.jpg

MURAT AĞIREL'DEN ÇARPICI İDDİA

Erdoğan'ın 'EYT düzenlemesi' açıklamasının ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrilirken gazeteci Murat Ağırel, dün akşam çarpıcı bir iddia ortaya atarak bakanlığın vatandaşların prim gün sayısını ve emeklilik yaşını artırdığını iddia etti.

Erdoğan'ın "En kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" açıklamasının ardından EYT yasası düzenlemesinde geri sayım sürerken Murat Ağırel çarpıcı bir iddiada bulundu.

Murat Ağırel: Ailemle beraberken arabayla önümü kestiler

Ağırel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının vatandaşların prim gün sayısının ve emeklilik yaşının artırıldığını iddia etti. Ağırel buna delil olarak da kendi sigorta bilgilerini gösterdi. Bakan Bilgin'den iddialara yanıt vermesini isteyen Ağırel, E-devlet portalındaki çalışma hayatım kısmının eski ve yeni ekran görüntüleri arasındaki farkı sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştı.

Ağırel paylaşımında "EYT ile ilgili çalışmalarda son adım atılıyor diye açıklama yapılırken kişilerin prim gün Sayısını ve emeklilik yaşını neden arttırıyorsunuz? Son adım dediğiniz kişilerin kazanmış oldukları hakları oldu bitti ile değiştirmek mi?" ifadelerine yer verdi.

'EYT'Yİ BOŞUNA BEKLEMEYİN'

Vedat Bilgin'in Ağırel'in iddialarına vereceği yanıt şimdiden merak konusu olurken bu kez de Yeniçağ gazetesi yazarı ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan çarpıcı bir iddia geldi.

Aylardır EYT düzenlemesini bekleyen vatandaşlara seslenen Zelyut, EYT düzenlemesi hakkında 'boşuna beklemeyin' şeklinde konuştu. EYT düzenlemesinin yapılmayacağını vurgulayan Zelyut, AK Parti'nin EYT sorununu öteleyerek dondurmak istediğini kaydetti.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut: ABD bastığı 4,5 trilyon doları piyasadan çektiğinde dolar-TL'yi tutamazsınız Haberi

Zelyut paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"EYT'yi boşuna beklemeyin çünkü bütçede aslan payını alacaklar belli... Daha önce de yazdım, yine söylüyorum: AKP hazırlık diyerek elinden geldiği kadar sorunu öteleyip, dondurmak istiyor. Zaman içinde konuşan sayısı azalacak ve düzenlemeye gerek kalmayacak taktiği güdülüyor..."

Zelyut'un bu açıklamalarının ardından gözler bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin'e çevrildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN