Milyonlarca insan parasını unuttu! Sizinde paranız kalmış olabilir... PTT'ye kimliğiyle gidene anında ödeniyor!

Milyonlarca insan parasını unuttu! Sizinde paranız kalmış olabilir... PTT'ye kimliğiyle gidene anında ödeniyor!

PTT tarafından yapılan açıklama sonrasında herkes şubelere akın etti. 10 milyon TL üzerinde paranın PTT’de bekletildiği söylendi. Parasını çekmeyen milyonlarca insan olduğu belirtildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

PTT’den yapılan açıklama doğrultusunda milyonlarca vatandaşın paralarının PTT’de beklediği söylendi. Parasını çekmeyen ya da unutan kişilerin hesaplarda bulunan paralarının 10 milyon TL’ye ulaştığı ifade edildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

PTT’DEN ÖDEME NASIL ALINIR?

PTT'de parası bulunan vatandaşlar şubelere giderek başvuru yapmalıdır. Kimlikleri ile şubelere giden vatandaşlar hesaplarında para olup olmadığını öğrenebilir.Bu sayede pek çok kişi binlerce TL'lik ödeme almaya hak kazanıyor. Hesaplarda unutulan ödemeler bir süre sonra hazineye devredilmektedir.

PTT’DEN KİMLİKLE ÖDEME ALINIR MI?

PTT üzerinden sorgulama işlemi yapmak isteyen vatandaşların kimliklerinin yanında olması gerekmektedir. Hesabında ödemesi bulunan vatandaşlar direkt olarak ödemelerini alabilmektedir. Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ile birlikte haberi duyan vatandaşlar PTT şubelerine akın etti. PTT hesaplarında unutulan paralar sosyal medyanın gündeminde de yer aldı. Hesaplarda bulunan tutarlar herkesi şaşırttı.

PTT Hesap Sorgulama

PTT ÖDEMELERİ NEREDEN KONTROL EDİLİR?

PTT’de bekleyen ödemeleri düzenli olarak kontrol eden kişiler paralarını alabilmektedir. Düzenli olarak kontrol yapmak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu sayede hesabınızda bulunan ödemeleri günü gününe alabilirsiniz. Mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların düzenli olarak PTT hesaplarını kontrol etmesi gerekir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet sistemi üzerinden PTT hesaplarını kontrol etmek isteyen vatandaşların e-devlet şifresine ihtiyacı vardır. E-devlet şifresi olmadan sisteme girmek mümkün değildir. Bu nedenle vatandaşlar e-devlet şifresi almak için PTT şubelerine gidebilir. PTT'ye yapılan küçük bir miktar ödeme ile şifrenizi alabilirsiniz. Bu sayede e-devlet sistemi üzerinden yapılacak işlemleri de kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN