Milyonlarca konutu etkileyecek doğal gaz hamlesi! Müjdeler olsun

Milyonlarca konutu etkileyecek doğal gaz hamlesi! Müjdeler olsun

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 2020 yılında Sakarya Gaz Sahası’nda gerçekleştirilen büyük doğal gaz keşfinin ardından milyonlarca konutun doğal gaz ihtiyacının karşılandığını ve 1 ay boyunca bedava doğal gaz kullanımının sağlandığını açıkladı.

Devlet tarafından 25 metreküp doğal gaz karşılandığı bilgisini paylaşan Bakan, doğalgaz için heyecan verici bir gelişmenin duyurusunu yaptı. Eğer yeni keşifler gerçekleşirse, doğal gaz alanında yeni adımlar atılabilir ve bedava doğal gaz uygulamasının devam etme olasılığı bulunmaktadır. Ancak bedava doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs 2024 tarihinde sona ereceği belirtildi.

img-4180.jpeg

Bakan Bayraktar, enerji alanında yeni keşiflerin beklendiğini vurgulayarak, “Karadeniz’de çok önemli 3 lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız.” açıklamasında bulundu. Petrol, doğal gaz, kömür gibi enerji kaynaklarının araştırılması gerektiğini belirten Bakan, Gabar ve Hakkari’de umutlu oldukları arama sondajlarının 2024 yılında gerçekleştirileceğini söyledi. Ayrıca Karadeniz’de de önemli 3 lokasyonda arama çalışmalarının yapılacağını belirten Bakan, yeni keşiflerin açıklanacağına inandıklarını ifade etti..

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda yapılan büyük doğalgaz keşfinin 2020 yılında gerçekleştiğini hatırlatarak, söz konusu sahadan 1,4 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılayan 3,5 milyon metreküp doğal gaz tüketildiğini duyurdu. Bu gelişmeler doğrultusunda doğal gaz alanında önemli adımlar atılacağı ve yeni keşiflerin enerji sektörüne olumlu katkılar sağlayacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN