Milyonların beklediği haber! İş yeri kira zam oranı belli oldu! Buna göre artık...

Milyonların beklediği haber! İş yeri kira zam oranı belli oldu! Buna göre artık...

TÜİK'in açıkladığı Ağustos ayı enflasyon oranlarının ardından iş yeri kira zam oranı da belli oldu. Artık işyerlerine tavan fiyattan yapılabilecek kira zam oranı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu verilere göre, enflasyonun aylık artışı yüzde 9,09, yıllık artışı ise yüzde 58,94 olarak kaydedildi. Ayrıca, son 12 aylık enflasyon oranı yüzde 58,28 olarak belirlendi. Bu gelişmeyle birlikte iş yeri kira zammı da netleşti.

İŞYERİ KİRA ZAM ORANI NE KADAR?

yeni-kira-artis-oranlari-aciklandi.png

İş yeri kira zam oranı, 12 aylık enflasyon verisine dayalı olarak hesaplanıyor. Bu nedenle Eylül ayında iş yeri kiralarına en fazla yüzde 58,28 oranında zam yapılması mümkün olacak. Önceki ayın zam oranı yüzde 57,45 olarak belirlenmişti.

KONUT KİRA ZAM ORANLARI NE KADAR?

1653058682377-konut-kira-artisi-eylul-2021-h-105631-4-fea-6-1.jpg

Ancak konut kira zamları, yüzde 25'lik tavan zam oranının geçerli olması nedeniyle yüzde 58,28'lik enflasyon oranından etkilenmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN