Mimarlığı bıraktı 120 metrekarede üretime başladı! Yılda 60 tonluk verim: Pazar sıkıntısı olmadan satışlar su gibi akıyor

Mimarlığı bıraktı 120 metrekarede üretime başladı! Yılda 60 tonluk verim: Pazar sıkıntısı olmadan satışlar su gibi akıyor

Giresun’da yaşayan mimar Mehmet Tozlu, devletten aldığı destekle 120 metrekarede üretim tesisi kurdu. Yılda 60 ton verim alan Tozlu, pazar sorunu yaşamazken satışlar su gibi akıyor…

Giresun’un merkeze bağlı Alınca Köyü’nde yaşayan Mehmet Tozlu, 2022 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteği ile kültür mantarı üretim tesisi kurdu. 1,5 dönümlük arazisinde üretimini yaptığı kültür mantarlarını Giresun ve çevre illere pazarlayan Tozlu, pazar sorunu da yaşamıyor.

Pandemi zamanında Giresun’da tarım ürününe yatırım yapmak için arayışa girdiğini belirten Tozlu, yaptığı araştırmaların sonucunda kültür mantarı üretiminde Giresun ile Doğu Karadeniz bölgesinde boşluk olduğunu fark ettiğini ve ardından bu alana yöneldiğini belirtti.

giresunda-kultur-mantari.jpg

ÜRETİM TAMAMEN ÖZEL SİSTEMLE YAPILIYOR

120 metrekarelik alana 6 odadan oluşan tesis inşa eden Tozlu, "Tesiste en son teknolojilerle üretim yapıyoruz. Üretimimiz tamamen özel sistem ve makinelerle gerçekleştiriliyor." dedi.

Ayrıca tesisinde ikisi devamlı, üçü mevsimlik olacak şekilde 5 kişiye istihdam sağladığını da söyleyen Tozlu, şu ifadelere yer verdi:

"Yılda 60 ton üretim yapıyoruz. Pazar problemimiz bulunmuyor. Giresun başta olmak üzere çevre illere ürünlerimizi gönderiyoruz. 2024 yılında 100 ton rekolte beklentimiz var. Gelecek yıllarda üretim miktarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN