Minguzzi ailesine tehdit davasında karar: 5 çocuktan 4'üne tahliye

Minguzzi ailesine tehdit davasında karar: 5 çocuktan 4'üne tahliye

Kadıköy'de öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinin ardından ailesini sosyal medya üzerinden tehdit eden 5 çocuk sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. Sanıklardan biri 4 yıl 8 ay hapisle cezalandırılırken, diğer 4 sanığa yaş indirimi uygulanarak "suçu ve suçluyu övme" suçundan hapis cezası verildi.

Kadıköy’de Ocak ayında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine sosyal medya üzerinden tehdit mesajları gönderdikleri gerekçesiyle yargılanan 5 çocuk sanığın davasında karar açıklandı.

Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi’nde görülen ve kamuoyunun yakından takip ettiği duruşmada, sanıklar hakkında “suçu ve suçluyu övme” ile “birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit” suçlarından cezalandırma talep edilmişti.

Mahkeme, 5 sanık hakkında yaş küçüklüğü indirimi uygulayarak “suçu ve suçluyu övme” suçundan her birine 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. “Silahla tehdit” suçlamasına ilişkin olarak ise 4 sanık beraat etti. Diğer sanık M.G. hakkında ise 4 yıl 8 ay hapis cezası verilirken, tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

TEHDİT İÇERİKLİ MESAJLAR İDDİANAMEDE YER ALDI

İddianamede, Minguzzi ailesinin sosyal medyada organize biçimde silahlı tehditlere maruz kaldığına dikkat çekildi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, mesajlarda kullanılan hesapların M.G. tarafından yönetildiği ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbarda da bu durumun bildirildiği aktarıldı.

İddianamede sanıklar hakkında 1 yıl 8 aydan 7 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep edilmiş, 18 yaşından küçük bir kişi için ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Mattia Ahmet Minguzzi, 24 Ocak’ta Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 9 Şubat’ta yaşamını yitirmişti. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, saldırı sonrası Minguzzi ailesine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan tehditler hakkında ayrı bir soruşturma başlatılmıştı.

Davanın bugünkü karar duruşması basına kapalı yapılırken, müşteki ve sanık avukatları mahkemede hazır bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN