Canlıların hayatı tehlikede: Denizin dibinden metal ve otomobil lastikleri çıktı

'Tek Bir Dünya' sloganıyla Dünya Çevre Günü olarak kutlanan bu haftada Türkiye'nin farklı illerinde çevre temizliği yapılıyor. Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karadeniz’de dalgıçlar tarafından yapılan dip temizliğinde otomobil lastikleri ve birçok zararlı atığın çıkması dikkat çekti. Fethiye'de yapılan temizlikte ise denizin dibinden çok sayıda metal çıktı.

Atakum ilçesi Yat Limanı mevkisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıçları tarafından deniz temizliği yapıldı.

DENİZİN DİBİNDEN OTOMOBİL LASTİKLERİ ÇIKTI

Yaklaşık 45 dakika süren temizlikte denizden birçok çöp çıktı. Canlıların hayatını tehlikeye sokacak çok sayıda plastik, metal şişeler, cam atıklar ile araba lastikleri dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı. Dalgıçlar denizde temizlik yaparken minik öğrenciler ise karada çevre temizliği yaptı.

Öğrenciler atılan çöplerin canlıların hayatlarını tehlikeye soktuğunu ifade etti.

denizidf.jpg

'AKLIMIZA GELEBİLECEK HER TÜRLÜ ÇÖPLERİ ATMIŞLAR'

Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat konuyla ilişkili konuşarak şu sözleri kaydetti: "Burada öğrencilerimize çevre kirliliği, çevre temizliği ile ilgili bilinç oluşturma açısından dalgıçlarımız denize dalarak deniz temizliği yaptılar. Dünyamızda yaşanabilir bir ortam olması için çevre kirliliğine hassasiyetle bakmalıyız. Tuğla, beton parçası, araç lastiği, içki şişeleri, halı ve bez parçası, ağaç, ip, yani aklımıza gelebilecek her türlü çöpleri atmışlar. Bu normal şartlarda insanların yapmaması gereken bir hadisedir. Hiçbir insanın bu kadar duyarsız olmaması lazım. Deniz kirlendiği zaman, hayatımız ciddi miktarda etkilenmektedir. Aynı zamanda deniz temiz hava için bir üretim alanıdır."

dfgfgh.jpg

'İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ'

Belediye bütçelerinin neredeyse üçte birinin kent temizliğine ayrıldığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise “Sıfır atık ve geri dönüşümle bu bütçeyi en aza indirgeyip, oradan ayrıca gelir de elde edebiliriz. Hem sıfır atıkta hem geri dönüşümde hem de kaynakta ayrıştırma konusunda kentlilerle iş birliği yapmalıyız. Bunun için de hem eğitim hem de dayanışmayı ön plana çıkarmalıyız. Bu etkinlikte de tam olarak bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz. Samsun Valiliği başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla bu iş birliğini devam ettireceğiz. Temiz bir kentte yaşamanın ne denli önemli olduğunu, gençlerimiz de yakınlarına anlatmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

fethiyesdf.jpg

MUĞLA'DA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Dünya Çevre Günü dolayısıyla deniz dibi ile koy temizliği yapıldı. Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) öncülüğünde Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı Atatürk Burnu mevkisinde düzenlenen etkinliğe, Lykia World Dalış Merkezi, Ölüdeniz Bubbles Dalış Merkezi işbirliğinde 4 gönüllü dalgıç katıldı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla, denizden lastik, metal, plastik ve cam gibi atıklar çıkarıldı. Dalgıçların deniz dibi temizliği, su altı kamerasıyla görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN