Mısırdan yüzü gülmeyen çiftçi alternatif olarak ekti! Beklenmedik verim elde etti: Tarlada 17 TL'ye yetişen alıyor

Mısırdan yüzü gülmeyen çiftçi alternatif olarak ekti! Beklenmedik verim elde etti: Tarlada 17 TL'ye yetişen alıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde üretim yapan ve mısırdan yüzü gülmeyen çiftçi alternatif olarak ekti beklenmedik verim elde etti. Verimden mutlu olan çiftçi, 70 dönümlük tarlada kilosunu 17 TL’den satışa çıkardı…

Kozan’da hava sıcaklıklarının yüksek olmasıyla birlikte tarlalarda hasat mesaisi de erken başladı. Bölgede mısır yerine ilk defa soğan üretmeyi deneyen üretici Mehmet Demiryürek soğandan aldığı verimden mutlu olurken, ürünün bereketli olduğunu ve para getirdiğini söyledi.

sogan-hasadi-1.jpg

“BEREKETLİ GÜZEL OLDU”

Soğanda yüksek rekolte aldıklarını ifade eden Demiryürek, “70 dönüm araziye mısır ektim bir şey anlamadık. Soğan denemek istedik. 70 dönüm araziye ektik. Ürün bereketli güzel oldu. Kükürt ve hayvan gübresi kullandık. Çiftçinin yüzünü soğan güldürdü. Tarlada kilosu 17 liradan satılıyor” dedi.

sogan-hasadi-2.jpg

Soğan hasadı yapan Çiftçi Hayrettin Çelik’se, “Ahmet amca soğan ekimi yaptığını söyledi biz de gübre ilaç desteği verdik, bu kadar beklemiyorduk. Verim çok yüksek. Güzel bir soğan oldu. Burası Adana'ya göre daha az hastalık alıyor.

Bu sene Adana geneli soğanda hastalık görüldü burada bu olmadı. Çok güzel bir ürün yetişti üreticimizin emeğine sağlık” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN