Motorinin ardından benzine de dev zam! Deposunu o saate kadar dolduran kazanır: İşte 15 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları

Motorinin ardından benzine de dev zam! Deposunu o saate kadar dolduran kazanır: İşte 15 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar ve kur farkının açılmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarında güncellemeler yapılıyor. Yılın ikinci yarısından itibaren gelen peş peşe zamların üzerine bir yenisi daha ekleniyor. O tarihten itibaren geçerli olacak zamlar araç sürücülerinin gündemine oturdu. Vatandaşın cebini zorlayan akaryakıt fiyatlarında bir zam daha geliyor. Peki, ne kadar zam gelecek? İşte tüm detaylar...

Türkiye'de gerçekleşen seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kuru akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar ve yükselen kur ile birlikte akaryakıt fiyatlarında peş peşe zamlar açıklanmaya devam ediliyor. Yüksek fiyatlı benzin ve motorin, araç sahiplerine kontak kapattırıyor.

AKARYAKIT DEPOLARINI FULLEYİN

Sürücülerin gündeminde yer alan fiyat listesi paylaşılan bilgilere göre yeniden değişecek. Yeni bir sabaha akaryakıt fiyatlarına bakarak uyanan sürücüler sürekli olarak yaşanan değişiklikleri takip etmekte zorluk çekiyor. 2023 yılının ikinci yarısında alınan zam kararlarının da etkisiyle birlikte yükselen benzin, motorin ve otogaz (LPG) litre fiyatları isyan ettirdi.

Küreselde yaşanan petrol gelişmelerinin de fiyatlardaki hareketlilikte büyük bir rol oynuyor. OPEC+'ın arzı düşürmesiyle birlikte düşüş gösteren brent petrol varil fiyatı yeniden yükselirken, bugün itibariyle yeni bir zam haberi geldi.

akaryakitta-zamlar-pes-pese-geliyor-benzinden-sonra-motorin-fiyatlari-da-yukseldi-iste-guncel-akaryakit-fiyatlari-183.jpg

GECE YARISI ZAM GELİYOR

Dolar kurunun yılın ikinci yarısında 27 TL'ye kadar yükselmesi ve ÖTV ile KDV zamlarından sonra akaryakıt fiyatlarında 6 TL'ye varan zam geldi. Üzerine peş peşe zamlar alan benzin ve motorin fiyatları gece yarısı itibariyle yeniden güncellenecek. Yurt dışındaki akaryakıt fiyatlarında yüzde 2,5 düşüş olmasına rağmen kurdaki artış benzin zammına kapı açtı.

Benzin fiyatlarına salı günü itibariyle 1 lira 53 kuruş tutarında zam yapılacak. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Zam sonrasında benzin fiyatları ortalama olarak Ankara'da 38,17 TL, İstanbul'da 37,67 TL, İzmir'de ise 38,28 TL'den satılacak.

1496107.webp

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Benzin fiyatı: 36,06 TL

İstanbul Anadolu Yakası Motorin fiyatı: 38,25 TL

İstanbul Avrupa Yakası Benzin fiyatı: 36,10 TL

İstanbul Avrupa Yakası Motorin fiyatı: 38,30 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 36,60 TL

Motorin fiyatı: 38,82 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 36,66 TL

Motorin fiyatı: 38,94 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN