MSB Uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak? Uzman erbaş alım tarihleri açıklandı mı?

MSB Uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak?  Uzman erbaş alım tarihleri açıklandı mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman erbaş olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar alım tarihlerini kontrol etmeye başladı. Uzman erbaş alımları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte ayrıntılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde özel harekât erleri olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar alım tarihlerini kontrol etmeye başladı. Bu bağlamda araştırmalar artmaktadır.

Uzman erbaş alımları, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyor.

er

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI NE ZAMAN?

Uzman erbaş alım tarihleri henüz belirlenmedi. Resmi açıklama yapıldığında haberimizde yer alacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

-T.C vatandaşı olmak

-Adaylar eğitim seviyelerine göre ilana başvuru yapabilirler.

-Uzman onbaşı adayları için en az ilkokul veya benzeri bir okuldan mezun olan ya da yurt dışında dengi okuldan mezun olmak (yurt dışında alınan diplomaların karşılığı kabul edilir)

-En az ilkokul veya benzeri bir okuldan mezun olan veya yurtdışından dengi okullardan mezun olan uzman çavuş adaylar için (yurt dışında alınan diplomaların karşılığı kabul edilir)

-Askerlik hizmetini astsubay veya er olarak yapmış veya başvuru sırasında yapıyor olmak

-Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar için ilk başvuru tarihinden itibaren beş yılı geçmemiş olması (22 Şubat 2013 ve sonrasında terhisler)

-Askerlik başvurusunda bulunan adayların uygun nitelik belgesini almış olması, birlik komutanlığı tarafından verilen yeterlilik belgesinin "Uzmandan Erbaş olur" kararı almak ve 80 puan ve üzerinde olması

-Başvuru yılı Ocak ayının birinci günü itibariyle (1 Ocak 2018 itibariyle) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, 28 yaşından gün almamış (1 Ocak 1991 ve sonrasında doğmuş olmak)

-Askeri öğrencilik ilişkisi kesilmemiş olmak

-Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak çalışmamak.

-Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteğiyle sözleşmesini yenilemeyen veya ayrılanlar için bu kılavuzda belirtilen diğer başvuru şartlarını sağlamak

-Sözleşmeli erbaş ve erlerin hizmetinde en az üç yıl görev yapmakta ve müteakip sözleşme dönemlerinde başvuru yılı Ocak ayının birinci gününden itibaren 29 yaşını doldurmamış olmak.

-Milli Güvenlik Kurulu'nun ülkenin milli güvenliğine karşı hareket etmesine karar verdiği yapı, grup veya gruplara veya terör örgütlerine üye olmamak, bunlarla ilgili olmamak.

-Terör örgütleriyle işbirliği yapmamak, bu örgütlere yardım etmemek, kamu imkan ve imkanlarını bu örgütleri desteklemek için kullanmamak, bu örgütlerin propagandasını yapmamak.

-Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi kişiliğine gölge düşürmeyen, ordunun şeref ve haysiyetine aykırı hareketlerde bulunmayan, tutum ve davranışlarınızla hukuka aykırı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik pozisyonlar benimsemeyen,

-Askerliğe elverişli değildir olarak terhis edilmemiş olmak,

-Boy ve kilo oranları belirtilen değerlere uygun olması,

-Askerlik yapacak adayların birlik komutanlıkları tarafından düzenlenen uygunluk belgesinde en az 80 puana sahip olmaları gerekmektedir.

-Arşiv araştırması ve güvenlik araştırmasına uygun olmak, (Güvenlik araştırması için adrese dayalı nüfus kayıt sistemine kayıtlı başvuru sahiplerinin adres bilgileri kullanılmaktadır. Bu nedenle başvuru sahiplerinin ikamet ettikleri yerde güncel adres bilgilerinin kaydedilmesi gerekmektedir.

-Hiçbir kamu kurumu kamu haklarını kullanmaktan yoksun olmamak, hizmet etme veya tazmin etmede borcu olmamak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN