Mücevher değerinde tohum! Bulan yaşadı… Her yerde fıldır fıldır aranıyor

Mücevher değerinde tohum! Bulan yaşadı… Her yerde fıldır fıldır aranıyor

Sıcaklık çiftçinin baş belası olurken, kuraklığa dayanıklı tohumlar için bir çok yer de çalışmalar başladı. Bahsedeceğimiz bu tohum ise hem insan sağlığı için resmen eczane. Mücevher değerinde olan o tohum ise tam bir şifa kaynağı. Kanser, yaşlılık gibi çok sayında problemin panzehiri. Öyle ki bu tohumdan haber olanlar her yerde onu arıyor...

Son dönemlerde yaşanan kuraklık çiftçi ve hasadı derinden sarsarken, yerli tohum için kollar sıvandı. Kuraklığa dayanıklı tohumlar üzerinde pek çok yerde deneme çalışmaları yapılıyor. Hem doğal hem hormonsuz bu tohumun ise kanser başta olmak üzere pek çok alanda etkisi büyük. Siyah domates tohumu resmen mücevher değerinde…

DOĞANIN SİYAH CAZİBESİ

Pek çok faydası olan siyah domates az bilinen sebzeler arasında. Genellikle kırmızı veya sarı renkte gördüğümüz geleneksel domateslerden farklı bir görünüme sahip. Siyah renk, içerdiği özel pigmentler ve antioksidanlar sayesinde elde edilir. Bu renk, özellikle antosiyanin adı verilen bileşiklerden kaynaklanıyor. Antosiyaninler, bitkilerde bulunan ve insan sağlığına çeşitli faydalar sunan güçlü antioksidanlardan.

kanserin-bas-dusmani-siyah-domates-nedir-siyah-domatesin-faydalari-nelerdir-1643032559-9096-001.webp

SAĞLIKTA YENİLİKÇİ ADIM

İçerisindeki yüksek antioksidan içeriği sayesinde sağlık açısından pek çok fayda sunuyor. Bu antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltmakta. Bu da yaşlanma sürecini yavaşlatıp ve kronik hastalıkların riskini düşürüyor.

A Vitamini Deposu: Siyah domatesler, A vitamini bakımından zengindir. A vitamini, görme sağlığından bağışıklık sistemine kadar bir dizi vücut fonksiyonu için hayati öneme sahiptir. Siyah domates tüketmek, bu önemli vitamini doğal yoldan almanın lezzetli bir yoludur.

Kalp Dostu: Antioksidanlar sadece hücre düzeyinde değil, aynı zamanda kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Siyah domatesler, kalp-damar sağlığını destekleyen likopen adı verilen bir antioksidan içerir. Likopen, kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir ve kalp krizi riskini azaltabilir.

Cilt Sağlığını Destekleyici Etkiler: Siyah domateslerde bulunan antosiyaninler, sadece içten değil, aynı zamanda dıştan da etki edebilir. Cilt sağlığını destekleyebilecek anti-aging özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, siyah domates özü bazlı cilt ürünleri de popülerlik kazanmakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN