Muhsin Şentürk adaylıktan çekilmişti: Yargıtay'da pazartesi iki seçim birden

Muhsin Şentürk adaylıktan çekilmişti: Yargıtay'da pazartesi iki seçim birden

Yargıtay üyeleri, Yargıtay Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını belirlemek için 13 Mayıs Pazartesi günü sandık başına gidecek. Adaylardan hiçbiri salt oy çoğunluğunu sağlayamadığı için 25 Mart'tan bu yana süren Yargıtay Başkanlığı seçiminden çekilen 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına adaylığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay üyelerinin belirlediği 5 adaydan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçecek.

Yargıtay'da 13 Mayıs Pazartesi günü iki seçim birden yapılacak. Yargıtay üyeleri, yeni başkanı ve yeni Cumhuriyet Başsavcısını belirlemek için sandık başına gidecek.

YARGITAY'DA BAŞKANLIK KRİZİ

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle başlayan Yargıtay Başkanlığı seçimi 25 Mart'tan bu yana sürüyor. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün yarıştığı seçimde şu ana kadar hiçbir aday Yargıtay üyelerinin salt çoğunluğu olan 175 oyu alamadı.

MUHSİN ŞENTÜRK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Adaylardan Muhsin Şentürk, Mehmet Akarca lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu. Üyelere gönderdiği mesajda, "Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla birinci başkanlık adaylığından çekiliyorum. ifadesini kullanan Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına adaylığını açıkladı.

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI SEÇİLECEK

Diğer yandan; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görev süresi gelecek ay dolacak olan Bekir Şahin yerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için seçim süreci de pazartesi günü başlayacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor.

İlk oylamada en çok oy alan beş üye aday gösterilmiş sayılıyor. İlk oylamada oy alanların sayısı beşten az ise aynı gün yapılacak diğer oylamalarla eksik adaylar tamamlanıyor.

SON KARAR CUMHURBAŞKANI'NIN

Böylelikle belirlenen beş adayın ismi sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, 15 gün içinde adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçecek.

Cumhurbaşkanı, sıralamaya ve aldıkları oya bakmadan sunulan beş adaydan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçebiliyor.

Yeni seçilecek başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN