Murat Ülker'den Anneler Günü yazısı: Annemi çok özlüyorum

Murat Ülker'den Anneler Günü yazısı: Annemi çok özlüyorum

İş insanı Murat Ülker, kişisel web sitesinde, "Bugün Anneler Günü ve Ben Annemi Çok Özlüyorum"başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, Anneler Günü'nde kişisel web sitesinde "Bugün Anneler Günü ve Ben Annemi Çok Özlüyorum" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında Anneler Günü'nün dünya ve Türkiye'deki kısa tarihinden bahseden Murat Ülker, "Diyeceğim bizler bir gün değil her gün anneler gününü kutlasak ve annelerimizi düşünsek yeri Ben annemi düşündüğümde gerilere dönüyorum ve onu çok özlüyorum. Mesela, okula başlamadan önceki yaşlarda annemle evde geçirdiğimiz günler çok güzeldi. Oyalanayım diye annem çamaşır yıkarken, bana da yıkatırdı. Bazen evde erişte günü olurdu. Biz çocuklara da seyretmenin yanında görev düşerdi. Nedense o komik görüntüler daha sık gözümün önüne geliyor" ifadelerini kaydetti. 

Murat Ülker'in yazısından bazı satır başları şöyle:

Biz annelere özel bir gün kutlayacaksak çok da sebep aramamıza gerek yok diye düşünüyorum. Kutsal kitabımız Kuran’da annelerin değerini anlatan ayetler var:

  • Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. İsra Suresi 23-24 (2).
     
  • Allah’a kulluk edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın. Allah kendini beğenen ve böbürlenip duran kimseyi asla sevmez. Nisa Suresi 36. (3)
     
  • Biz insana anne babasına iyi davranmasını emrettik. Ama onlar, hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seni zorlarlarsa onların sözüne uyma! Sonunda dönüşünüz yalnız bana olacaktır. İşte o zaman, vaktiyle yapmış olduğunuz her şeyi önünüze koyacağım. Ankebut Suresi 8 (4)
     
  • İnsana, anne ve babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu zahmete katlanarak taşıdı ve zorluk çekerek doğurdu.  Karnında taşıması ve sütten kesmesinin süresi otuz aydır. Nihayet çocuk olgunluğuna ulaşıp kırk yaşına girince şöyle yakarır: Rabbim! Bana ve anne babama lutfettiğin nimete şükretmeye, razı olacağın işleri yapmaya muvaffak kıl. Benden gelecek nesli hayırlı eyle.. Dönüp kapına başvurdum ve ben şüphesiz sana boyun eğenlerdenim. Ahkaf Suresi 15 (5).

Bu konuda Hz. Peygamberden (SAV) gelen birçok hadis de var.

  • Ana babasına iyilik edene müjdeler olsun! Allah Onun ömrünü uzatır.(Buhârî)
     
  • Ana babası, yanında yaşlandığı halde, onların rızalarını alamayıp Cenneti kazanamıyanın burnu sürtülsün.(Tirmizî)
     
  • Bir gün Peygamber’in (s.a.v.) huzuruna bir kimse gelerek dedi ki:
     
  • Ya Resulallah! İzin verirseniz sizinle beraber gazaya gelip cihad etmek istiyorum.
     
  • Anan baban var mı?…
     
  • Evet var.
     
  • Öyleyse onlardan ayrılma zira Cennet onun ayağının altındadır.(Müslim)

GERİLERE DÖNÜYORUM VE ONU ÇOK ÖZLÜYORUM

Diyeceğim bizler bir gün değil he rgün anneler gününü kutlasak ve annelerimizi düşünsek yeri Ben annemi düşündüğümde gerilere dönüyorum ve onu çok özlüyorum.  Mesela, okula  başlamadan önceki yaşlarda annemle evde geçirdiğimiz günler çok güzeldi. Oyalanayım diye annem çamaşır yıkarken, bana da yıkatırdı. Bazen evde erişte günü olurdu. Biz çocuklara da seyretmenin yanında görev düşerdi. Nedense o komik görüntüler daha sık gözümün önüne geliyor.

BABAMLA GÜREŞİRDİM ANNEM SÖYLENİRDİ...

Annemin çocukken babamın bana güreşte yenilmemesine kızdığını gülümseyerek, hatırlıyorum. Babamla çocukken güreş yapardım. Uğraşıyorum, babamı devireceğim, devrilecek gibi oluyor ama bir türlü devrilmiyor. Annem de söylenirdi. “Yahu Sabri yenilsene şu çocuğa; bari bir kere yenil” derdi. Herhalde 9 yaşlarında filandım.

Annemi anımsayınca geçmişe gittim, nelerden bahsettim. Velhasıl bugün anneler günü ve annemi çok özlüyorum. Allah Rahmet Eylesin."

Yazının tamamı için tıklayın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN