Bugün çiçekçiler çalışıyor mu? Çiçekçiler Anneler Günü'nde kaça kadar açık?

Bugün çiçekçiler çalışıyor mu? Çiçekçiler Anneler Günü'nde kaça kadar açık?

Koronavirüs salgınına karşı uygulanan 17 günlük kesintisiz sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl evlerde kutlanan Anneler Günü'ne özel olarak çiçekçiler hizmet verecek. 9 Mayıs 2021 Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında fiziki olarak açık olacak çiçekçiler, 10.00-23.59 saatleri arasında ise evlere servis yapabilecek. İşte detaylar...

Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü'nde sevgilerini dile getirmek isteyenler, annelerini mutlu etmek için çiçeklere yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl, Türkiye genelinde uygulanan 'tam kapanma' günlerine denk gelen Anneler Günü'nde çiçekçiler belirli saatlerde hizmet verecek ve evlere servis yapabilecek.

ANNELER GÜNÜ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Tarihi antik Yunan dönemine kadar uzanan Anneler Günü, dünya genelinde farklı günlerde kutlanıyor. Fakat en yaygın kutlama tarihi, ülkemizde de dahil olmak üzere mayıs ayının ikinci pazar günü olarak belirlendi.

Türkiye'de Anneler Günü bu yıl 9 Mayıs 2021 Pazar günü kutlanacak. Fakat koronavirüs nedeniyle bu tarihte sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

ANNELER GÜNÜ'NDE ÇİÇEKÇİLER AÇIK OLACAK MI?

Evet, Anneler Günü'nde çiçekçiler açık olacak ve hizmet verecek. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre, ülke genelinde uygulanan 17 günlük 'tam kapanma' sürecinde bazı işletmeler belirli saat aralıklarında hizmet vermeyi sürdürecek. Anneler Günü'nün kutlanacağı 9 Mayıs 2021 Pazar günü çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında fiziki olarak açık olacak. Öte yandan aynı gün 10.00-23.59 saatleri arasında internet üzerinden alınan online siparişleri evlere servis edebilecek.

ÇİÇEKÇİ DÜKKANLARI SOKAK YASAĞINDAN MUAF MI?

Çiçekçiler sadece 8-9 Mayıs 2021 günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında tam kapanmadan muaf olacak. Aynı günlerde 10.00-23.59 saatleri arasında da online sipariş alabilecek. Bugünlerin haricinde çiçekçi dükkanlarının sokağa çıkma yasağından muaf olmadığını ve kapalı olacaklarını belirtelim. İçişleri Bakanlığı, Anneler Günü dolayısıyla 8-9 Mayıs 2021 günlerinde çiçek satıcılarını istisna kapsamında aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN