Anneler Günü ne zaman, hangi gün? İşte el yapımı hediye önerileri...

Anneler Günü ne zaman, hangi gün? İşte el yapımı hediye önerileri...

Bu yıl Anneler Günü, Ramazan ayı ve tam kapanma içerisinde geçirilecek. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl 9 Mayıs 2021 tarihine denk geliyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle çocuklar, ev yapımı hediyeler için kolları sıvadı. İşte, anlamlı ve orijinal hediyeler...

Anneler Günü mayısın kaçında, merak konusu oldu. Hakkı ödenemeyecek annelerimizin kıymetini senede bir gün değil her gün bilmek gerekiyor. Sembolik olarak dünya genelinde kutlanan Anneler Günü ile kimi zaman hediyeler alarak, kimi zaman güzel sözler söylerek annelerimizin yüzünü güldürebiliriz.

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

Dünyada farklı günlerde kutlanan Anneler Günü ülkemizde her yılın mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. 2021 yılında Anneler Günü 9 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Bu özel gün, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl evlerde kutlanacak.

EVDE YAPILABİLEN ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

Anneler için alınacak küçücük bir hediye bile onlar için kıymetlidir. Anneler için ne yapılsa az olur fakat bu özel günlerinde olanlara alacağınız ya da yapacağınız hediyelerle sevginizi gösterebilirsiniz.

AVUÇ İÇİ SAKSI

Anneler için en değerli kişiler elbette evlatları. Bu nedenle sizin ellerinizin şeklinden oluşan bir saksı anneniz oldukça değerli olacaktır. Yapımı ise oldukça basit. Gerekli alçı malzemelerini alarak bunu yapabilirsiniz. Vakti olmayan kişiler ise eldivenin içerisini alçı ile doldurarak kurumaya bırakabilir, alçı donduktan sonra eldivenleri keserek alçının içerisine toprağı koyabilir.

5eb66229c8c37311ec47bea5.jpg

AİLE TABLOSU

Kovid-19 salgını kapsamında en çok satılan ürünlerden biri de tablo yapmak için kullanılan boya ve benzeri malzemeler olmuştu. Ailenizi yansıtan bir tablo hazırlayarak annenize hediye edebilirsiniz.

5eb6623bc8c37311ec47bea9.jpg

ŞARKILI VİDEO MONTAJI

Dijital çağda verilebilecek en kolay hediyelerden biri de annenizin ve ailelerinin fotoğraflarından oluşan bir slayt hazırlamak olabilir. Fon müziği olarak bu slayta annenizin en sevdiği şarkıyı da ekleyebilirsiniz.

5eb6624dc8c37311ec47beae.jpg

KAR SPREYLİ BALON ODASI

Evin bir odasını çeşitli renklerde balonlarda süsleyerek herhangi bir alana kar spreyi ile annenizi ne kadar sevdiğini anlatan sözler yazabilirsiniz.

5eb6625cc8c37311ec47beb2.jpg

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

'Tam kapanma' nedeniyle dışarı çıkma imkanımız olmayacak fakat online alışveriş sitelerinden çeşitli hediyeler almak mümkün. Sokağa çıkma yasağında kargoların pazar günleri hariç olmak üzere çalıştığını belirtelim. Annemize olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak internetten hediye satın alabiliri.

* Buket Çicek

* Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek meyveler)

* Küçük Ev Aletleri

*  Züccaciye, Mutfak Eşyaları

*  Giyim Eşyası

*  Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)

*  Fotoğraf Çerçevesi

*  Duvar Saati

*  Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

annelerzgnzbilboard-01.jpg

* 'Yılın En İyi Annesi Madalyonu' alarak annenize ilginç bir hediye verebilirsiniz.

* El emeği bir hediyeyi tercih ediyorsanız, birçok dilde seni seviyorum yazıp güzel bir kutunun içerisine koyabilirsiniz.

* Çiçekleri seven bir anneniz varsa onun yüzünü gülümsetecek güzel bir çiçek hediye edebilirsiniz.

* Annenize kişiye özel tasarım bardak hediye ederseniz, bardağı kullandıkça mesajını görüp gülümsemesini sağlayabilirsiniz.

* Bahçe malzemeleri, doğaya düşkün olan anneler için iyi bir fikir olabilir.

* En önemli aksesuarı saat olan anneler için yeni bir saat alabilirsiniz.

* Tüm gün ayakta durmak zorunda olan anneler için terlik veya ayakkabı alabilirsiniz.

* Kendin yap çalışmalarına yönlendirmek için sevebileceği hobi malzemeleri alabilirsiniz veya yapabilirsiniz.

* Ev dekorasyonuna önem veren anneler için çerçeveler alabilirsiniz.

anneler-gunu-blogx470x270.jpg

* Nostalji seven anneler için fotoğraflarını güzelce yerleştirebileceği fotoğraf albümleri yapabilir veya özel tasarım yaptırabilirsiniz.

* Tatlı seven dünya tatlısı anneler için güzel bir kek buketi yaptırabilirsiniz.

* Sizin emeğinizi görmeye bayılan anneler için el yapımı boyanmış porselen tabak yapabilirsiniz.

* Çiçeklere düşkün anneler için bir demet ya da saksı çiçek hediye edebilirsiniz.

* Züccaciye seven anneler için mutfak eşyası alabilirsiniz.

* Çikolata seven anneler için özel çikolatalı kutu hazırlatabilirsiniz.

* Giyim kuşama düşkün olan anneler için kıyafet ve takılar alabilirsiniz.

7a38b8d21e4cd1eccfaf16c1e9c6325d.jpg

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler Günü geleneği, antik Yunan döneminde Yunan mitolojisine göre pek çok Tanrı ve Tanrıça'nın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başladı. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini Hz. İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana Tanrıça Kibele onuruna Anneler Günü kutluyorlardı. ABD'de ise Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında ABD Kongresi'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi ve tüm dünyada kutlanmaya başlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN