Mustafa Okşen kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte merak edilenler

Mustafa Okşen kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte merak edilenler

Necla-Metin Büyükşen çiftinin 2018 yılında öldürülmesi üzerinden 3 yıl geçmesinin ardından olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah Başdemir, Esra Taş, Zeki Okşen ve Mustafa Okşen tutuklanmıştı. 17 Temmuz 2021 günü cezaevine konan Mustafa Okşen'in bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybettiği öğrenildi. İşte, Mustafa Okşen hakkında bilgiler...

Büyükşen cinayeti olayı kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Konya Karatay İsmil'de 3 Eylül 2018'de işlenen cinayetin çözülmesi 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programına başvuran Osman Büyükşen, annesinin ve babasının katillerinin bulunması içinelindeki bilgileri paylaşmıştı. Yeni kanıtlar ve ifadeler ışığında dosyayı yeniden açan jandarma ekipleri, olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah Başdemir, Esra Taş, Zeki Okşen, Mustafa Okşen'i gözaltına almış, 4 şüpheli mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

image-20142.png
Mustafa Okşen

MUSTAFA OKŞEN ÖLDÜ MÜ?

Konya'da, Metin ve Necla Büyükşen çiftinin 3 yıl önce maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin, 'cinayete yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklanan Mustafa Okşen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Mustafa Okşen, henüz belirlenemeyen nedenle fenalaştı.

Cezaevi doktorunun müdahalesinin ardından ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Okşen, burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

MUSTAFA OKŞEN KİMDİR?

1982 yılında dünyaya geldi. Hayatını kaybettiği 2021 yılında 39 yaşındaydı.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018 tarihinde Necla-Metin Büyükşen çifti öldürüldü.

Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi.

Öldü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı.

Komşularının, korkutmak amacıyla tuttuğu kiralık katillerin Büyükşen çiftini yanlışlıkla vurduğu belirlenirken, cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı.

2021-06-23-141017-2-001-1-001.jpg
Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen

NECLA-METİN BÜYÜKŞEN CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında cinayet dosyası 8 ay önce yeniden ele alındı. Jandarma ekipleri, Büyükşen çiftinin daha önce aralarındaki mehir nedeniyle tartıştığı oğlu Uğur Büyükşen, gelini Betül Büyükşen ile Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır'ı teknik takibe aldı.

Soruşturma kapsamında; Büyükşen çiftinin, komşularından alacağı olan kişilerce adresi karıştırıp, yanlışlıkla öldürebileceği ihtimali de göz önünde bulundurularak bu iddia kapsamında kimliklerini belirlediği Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş'ı da teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı.

Yapılan soruşturmanın ardından 13 Temmuz 2021 günü düzenlenen operasyonda, Büyükşen çiftinin saldırıda sağ kurtulan kızları Büşra Büyükşen ile mehir yüzünden tartışma olan oğlu Uğur Büyükşen, gelini Betül Büyükşen, Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır, Büyükşen çiftinin komşularıyla husumetli olduğu üzerinde durulan Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin HTS kayıtları ile Whatsapp görüşmeleri de incelemeye alındı.

2021-06-23-143824-001.jpg
Müge Anlı, Osman Büyükşen, Büşra Büyükşen

BÜYÜKŞEN ÇİFTİNİ KİM ÖLDÜRDÜ?

Yapılan sorgulamada Esra Taş'ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nın eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı.

Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nın, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlattığı, Başdemir'in de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nın evine gönderdiği öne sürüldü.

Başdemir'in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nın ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş'a da Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen'in yardım ettiği saptandı. Yapılan sorgulamanın ardından 17 Temmuz 2021 günü Abdullah Başdemir ve Esra Taş, ardından da kuzenler Zeki ve Mustafa Okşen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

18 Ağustos 2021 günü cezaevinde bilinmeyen bir nedenle Mustafa Okşen fenalaşarak yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN