Müstehcen fotoğrafla tuzak: 609 bin TL dolandırdılar

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti. Sosyal medya üzerinden tanıştığı kişilere müstehcen fotoğraflar gönderip, sonra fotoğrafların reşit olmayan kızlara ait olduğunu söyleyerek 'dava açarız' şantajıyla 4 kişiyi 609 bin TL dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi. 9 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

Dolandırıcılık Büro ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen bir şebekeyle ilgili çalışma başlattı. Ekipler şebekenin sosyal medya üzerinden oluşturduğu sahte kadın profilleriyle tanıştığı C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) ile sohbet edip, bir süre sonra konuyu cinselliğe getirdiği ve çıplak fotoğraflarını gönderdiğini belirledi.

Diğer şebeke üyesi, fotoğraftaki kızın babası olduğunu iddia ederek, “Kızım reşit değil, sana cinsel istismar nedeniyle dava açacağım” diyerek tehdit etti.

AYNI YÖNTEMLE 4 KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Ardından kendini ailenin avukatı olarak tanıtan başka bir şebeke üyesi “Babası durumu öğrenince kızını darbetti, hastane masrafları ve uzlaşma parası ile davayı kapatalım” diyerek para aldı. Şebekenin aynı yöntemle 4 kişiyi yaklaşık 609 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

9 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Ekipler, Gemlik Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde ekipler, Bursa merkezli İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari ve Antalya’da belirlenen 11 farklı adrese baskın yaptı. Operasyonda şebeke üyeleri S.K. (26), H.Ö. (22), M.K. (25), B.K. (20), E.S.C. (22), E.K. (21), A.N. (22), A.K. (26) ve Y.B. (19) yakalandı.

ŞÜPHELİNİN BANKADA İŞLEM YAPTIĞI ANLAR KAMERADA

Öte yandan şüphelilerden A.N.’nin şantaj yoluyla gönderilen parayı bankadan çektiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN