'NATO üyeliğine evet' sonrası İsveç'ten Türkiye'ye ilk iade kararı: Kırmızı bültenle aranan dolandırıcı sınır dışı edilecek

'NATO üyeliğine evet' sonrası İsveç'ten Türkiye'ye ilk iade kararı: Kırmızı bültenle aranan dolandırıcı sınır dışı edilecek

Türkiye İsveç'ten NATO üyeliğine başvurmalarına 'evet' deme karşılığında bazı isimlerin Türkiye'ye iade edilmesini istemişti. Stokholm ilk adımı attı. İsveç'in Türkiye'nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı bir kişiyi iade etme kararı aldığı bildirildi. Bugün alınan iade kararı bu süreçte bir ilk oldu. Öte yandan İsveç Adalet Bakanlığı, iadesine karar verilen kişinin Türkiye'nin verdiği listede olup olmadığına dair bir açıklama yapmadı.

İsveç'in Türkiye'nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı bir kişiyi iade etme kararı aldığı bildirildi. Ülkenin devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Türkiye'nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı 35 yaşındaki bir kişinin Türkiye'ye iade edilmesine karar verdiği belirtildi.

Türkiye İsveç'ten NATO üyeliğine başvurmalarına 'evet' deme karşılığında bazı isimlerin Türkiye'ye iade edilmesini istemişti. Bugün alınan iade kararı bu süreçte bir ilk oldu.

“İadeye bir engel olmadığına karar verildi”

Yargıtayın kararını değerlendiren İsveç Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson, bunun rutin bir durum olduğunu söyledi. Johansson "Yüksek Mahkeme durumu her zamanki gibi inceledi ve iade için bir engel olmadığına karar verdi" şeklinde konuştu.

2011 yılından beri İsveç'te yaşayan ve bu süre içinde sığınma başvurusu da bulunan kişinin, dolandırıcılıktan Türkiye'de 14 yıl hapis cezası bulunduğu kaydedildi.

Söz konusu kişinin Türkiye'ye iade edilmemek için din değiştirerek Hristiyanlığa geçtiği öne sürüldü.

Öte yandan İsveç Adalet Bakanlığı, iadesine karar verilen kişinin Türkiye'nin verdiği listede olup olmadığına dair bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN