Ne Antalya ne Bodrum... CNN Travel'in gezilecek yerler listesine Türkiye'den bir tek orası girdi! Çok şaşıracaksınız

Ne Antalya ne Bodrum... CNN Travel'in gezilecek yerler listesine Türkiye'den bir tek orası girdi! Çok şaşıracaksınız

CNN Travel'ın gezilecek listesine Türkiye'den sadece orası girdi! Duyunca şaşkınlığa uğrayacaksınız! Gezilecek yerler arasında ne Antalya, ne Bodrum, ne de İzmir var...

TUNACAN ATALAY

Antalya ve Bodrum gibi popüler destinasyonların yanı sıra, CNN Travel'ın gezilecek yerler listesinde sıra dışı bir Türk destinasyona dikkat çekiyor. Bu kez, güzellikleriyle öne çıkan ve sürpriz bir şekilde listede yer alan yer, herkesi şaşırtacak.

LİSTEDE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ YER ALIYOR

gezilecek-yerler-1.jpg

CNN Travel, her yıl olduğu gibi 2024 için de "mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler" listesini yayınladı. Bu yılın listesinde Türkiye'den sürpriz bir şekilde Antalya ya da Bodrum gibi popüler turistik destinasyonlar yerine Doğu Karadeniz Bölgesi öne çıktı. Listede, büyük şehirler yerine doğayla iç içe, saklı kalmış rotalar dikkat çekti.

CNN Travel’ın 2024 için belirlediği kültür ve turizm rotalarında Doğu Karadeniz Bölgesi, coğrafi güzellikleri ve iklimiyle öne çıkan bir bölge olarak tanımlandı. Bölgenin turizmdeki çekiciliğini artıran unsurlar arasında siyah çay ve tarihi Sümela Manastırı gibi yerler bulunuyor.

Listede ayrıca Avrupa'dan Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri rotalar da yer alıyor. Bosna-Hersek, Karadağ ve Arnavutluk sınırları içindeki Trans Dinar Dağları, dağ bisikleti tutkunları için öneriliyor. Ayrıca, Güney Makedonya bölgesini kapsayan Yunanistan’ın Selanik'i ve Kuzey İspanya'daki Galiçya da listede dikkat çeken diğer Avrupa rotaları arasında. Özbekistan da 2024 yılı için önerilen favori yerler arasında yer alıyor.

Bu liste, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğal ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra Türkiye'nin turizm açısından çeşitliliğini de gözler önüne seriyor. CNN Travel'ın değerlendirmesi, Türkiye'nin turistik potansiyelinin sadece kıyı şehirleriyle sınırlı olmadığını ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekebileceğini kanıtlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN