Ne böcek ne yılan! O ilde yeni istila başladı... İlaç bulamayan çiftçi yuvalara mazot basıyor!

Ne böcek ne yılan! O ilde yeni istila başladı... İlaç bulamayan çiftçi yuvalara mazot basıyor!

Çiftçilerin başı bir türlü beladan kurtulmuyor! Bu seferki ne bir böcek, ne de bir yılan... O ilde yeni bir istila başladı! İlaç bulamayan çiftçi yuvalara mazot basarak kurtulmaya çalışıyor.

Afyon'un Sandıklı ilçesinde tarım arazilerini fareler ve böceklerin istila etmesi, köylülerin çareyi ilaçlama yapmakta bulduğu bir durumla karşı karşıya. Farelerin özellikle arpa ve buğday tarlalarını istila ettiği belirtilirken, tarım arazilerinde ciddi zarara yol açtığı ifade ediliyor. Piyasada ilaç bulamayan çiftçiler, ziraat odasından temin ettikleri sisleme makinesiyle fare yuvalarına ilaç karışımı sıkarak mücadele etmeye çalışıyor.

FARELERE KARŞI MAZOTLU MÜCADELE

tarlayi-basan-fare-1.jpg

Sandıklı ilçesi Ballık Köyü Muhtarı Hasan Çatalpınar, farelerin tarım arazilerine verdiği zarara dikkat çekerek, "Ekinlerimize bu sene afaki derecede fare ve böcek zarar veriyor. Fareler ile mücadele için ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurduk. İlçe tarımda fare ilacı yok. Köyümüzde şuan tahmini yüzde elliden fazla tarım arazisinde arpa ikinci defa ekildi. Bu da tapi çiftçiye ek maliyet, masraf yükledi. Çiftçilerimiz şuan hasat zamanı gibi, gübreleme, ilaçlama zamanı gibi arazide. Biz yetkililerden fare ve böcekle mücadelede çözüm üretilmesi için yardım bekliyoruz. Fareler tarlada çıkmış olan hububatı yiyor. Çok hızlı üredikleri için önüne geçme imkanı yok. Ziraat odasından temin ettiğimiz sisleme makinesi ile fare deliklerine ilaçlı mazot ve su karışımı vererek mücadele ediyoruz. Ama toplu mücadele etmezsek fare ile baş etmek zor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN