Ne Çeşme ne Bodrum! Burası tam olarak Iğdır… Gidenler geri dönemiyor: Bir yanı buz gibi su bir yanı yemyeşil doğa

Ne Çeşme ne Bodrum! Burası tam olarak Iğdır… Gidenler geri dönemiyor: Bir yanı buz gibi su bir yanı yemyeşil doğa

Tatilcilerin ilk durakları arasında genelde ya Akdeniz kıyıları ya da Ege sahilleri yer alır. Ama burası ne Çeşme, ne Alanya ne de Bodrum… Burası Doğu Anadolu’nun gözbebeği Iğdır! Görenler resmen hayret ediyor. Bir tarafı yemyeşil doğa bir tarafı serin sular… Giden geri dönemiyor.

Tatil sezonunun sonuna yaklaşırken insanlar artık son kez serin suların, yeşil doğanın keyfini çıkarıyor. Deniz, kum, güneş sevdalılarının rotaları genelde Akdeniz ve Ege bölgesine çevrilse de burayı gördükten sonra pişman olacaklar. Gidenler hayran kalıyor, dönmek istemiyor. Iğdır’ın o eşsiz güzelliği karşısında hayrete düşeceksiniz.

AKDENİZ SAHİLLERİNİ ARATMIYOR

Iğdır’ın eşsiz yerlerinden biri olan 5 bin 137 metre rakımda Ağrı Dağı, Türkiye’nin en yüksek dağı olarak biliniyor. Sık sık dağcıları ağırlayan Ağrı Dağı, yaz sıcaklarından bunalan ve kendini serin sulara atmak isteyen vatandaşlara da ev sahipliği yapıyor.

igdir.jpg

Sadece yerel halkın değil turistlerinde durağı olan Ağrı Dağı eteklerindeki Ağrı Dağı Milli Parkı sınırları içinde bulunan Karasu akarsuyu bu sıcak yaz günlerinde resmen dolup taşıyor.

BUZ GİBİ AKARSUDA SERİNLEME KAYFİ YAPIYORLAR

Karasu Çayı olarak bilinen akarsu, Ağrı Dağı’nın doğu eteklerinden ve Aras Nehri’nin kollarından biri olan Bulakbaşı ve Karasu Sazlığı olarak da biliniyor. Buz gibi suyun aktığı bu akarsu Iğdır merkeze 30 kilometre uzaklıkta iken başka şehirlerden de birçok insanı ağırlıyor.

igdir-1.jpg

Sadece serin suları ile değil hem Ağrı Dağı manzarası ile hem doğası ile hem de kuş çeşitliliği ile dikkat çekiyor.

igdir2.jpg

Ağrılı vatandaşlar sıcaktan bunaldıkça kendini bu sulara atıyor. Sadece Ağrı’dan değil çevre illerden bile oldukça yoğun ilgi görüyor. Sıcaktan kaçıp kendini akarsuyun yanında bulan İnan Uslu ise, ““Iğdır'da hava sıcaklığı 35-40 derece. Bizlerde Iğdır halkı olarak denizimiz olmadığı için göl olmadığı için buraya geliyoruz. Yazlık köyünde burada yüzüyoruz, hayatın tadını çıkarıyoruz. Burayı bilmeyenler bilsin herkesi bekleriz. Herkesin denizi, gölü birçok şeyi olabilir ama bizim de böyle doğal ortamda dağların arasında böyle bir vadi şeklinde suyumuz var herkesi bekliyoruz” diyor.

igdir3.jpg

YENİ GÖZDE MEKAN BURASI OLACAK

Akdeniz’in sahilleri ve Ege’nin plajları sonrasında Doğu Anadolu’ya yolu düşenler artık buradan vazgeçemeyecek. Hele ki sadece deniz, kum, güneş tatili yapmak istemeyip farklı kültürlerle tanışmak isteyenler burayı mesken edinecek. Bir taraftan serin suyun tadını çıkarırken bir yandan da doğanın içinde kaybolabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN