Ne gram ne de çeyrek! Altının en kırmızı hali bir servet kazandırıyor! Dönüm başına 60 bin TL! Eken köşeyi dönüyor

Ne gram ne de çeyrek! Altının en kırmızı hali bir servet kazandırıyor! Dönüm başına 60 bin TL! Eken köşeyi dönüyor

Ne gram ne de çeyrek altın toprağın en verimli hali kırmızı altından geliyor. Dönüm başına 60 bin TL kazandırıyor, eken köşeyi dönüyor. Adana'da kırmızı hasat devam ediyor. Hem verimiyle hem de kazancıyla üreticinin yüzünü güldürüyor. İşte tüm detaylar…

Adana'da Ogün Sever Okur’un kurduğu ‘Ogün Abi Derneği’, gül seralarıyla kazancına kazanç katıyor. 10 dönüm alana kurulan serada köyde işsiz olan kadınlar ve gençler istihdam edilirken hasat süreci de devam ediyor. Topladıkları Gülleri Demet haline getirerek tanesini 7,5 TL'den çiçek mezarına gönderen Ogün Okur, mezatta satılan güllerin önce Adana pazarında ardından Türkiye'nin çeşitli İllerinde satışa çıkarıldığını söyledi.

KIRMIZI HASAT KAZANDIRIYOR

İhlas Haber Ajansı'nda konuşan Ogün Sever Okur, hem verimden hem de fiyattan oldukça memnun olduğunu söyledi. 10 dönümlük alanda hasadın devam ettiğini ifade eden Okur, Ocak ayı sonuna kadar hasat sürecinin devam edeceğinin altını çizdi. Hasat edilen güllerin Türkiye'nin birçok şehrine gönderildiğini ifade eden Okur, “Önce Adana pazarında, sonra da Türkiye pazarında satılıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de bizim güllerimiz sevgililere ulaşacak” dedi.

gul-hasat.jpg

“SEVGİNİN GÜLLERİ”

Gül fiyatlarının artması ile birlikte çocuklara sağlanan gelirin de artacağını işaret eden Okur, “Bunlar sevginin gülleri. Bu seranın amacı çocuklar için. Fiyatlar makul ama daha fazla artarsa çocuklara daha fazla yardım sağlarız” şeklinde konuştu.

kirmizi-hasat.jpg

Çiftçi Ersen Okur,7-8 bin adet arasında gül hasat edildiğini ifade ederek 10 dönümlük alanda hasat işlemlerinin ettiğini vurguladı. Rekoltenin iyi olduğuna değinen Ersen Okur, tanesinin 7,5 TL'den alıcı bulduğunu aktardı. Dönüm başına 7-8 bin adet gül aldıklarının altını çizen Okur, Şubat ayında ara verdikleri hasada Mart ayında yeniden başlayacaklarını söyledi.

ADANA'NIN VERİMLİ TOPRAKLARINDA YETİŞİYOR

Yetiştirilen güllerin adananın iklimine uygun olduğunu ifade eden Okur, kentte her geçen gün sera artışının olduğunu söyledi. Bakımının düzgün yapılması durumunda güzel kazanç sağlayan bir gelir kapısı olduğunu aktaran Okur, sera kurmanın maliyetinin biraz fazla olduğunu belirterek 1 ila 2 sene içerisinde kendisine amorti ettiğini aktardı.

kirmizi-gul.jpg
​​​​​​​

Gülün Adana iklimine uyum sağladığını ve kentteki seraların her geçen gün arttığını kaydeden Okur, “Gül, Adana iklimine uygun. Bakımını yapabilirsen çok güzel kazanç sağlar. Seranın kurulum maliyeti biraz fazla ama dönüm çok oldukça 1-2 senede sera kendisini amorti ediyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN