Ne İzmir ne de Bodrum! Emekli olan bu köye gitmek için can atıyor: İşte insanın burada ömrü uzar dedirten o köy

Ne İzmir ne de Bodrum! Emekli olan bu köye gitmek için can atıyor: İşte insanın burada ömrü uzar dedirten o köy

Antalya’nın en güzel yerlerinden olan bu köye bir kere giden bir daha vazgeçemiyor. Öyle ki emekli olan bu köye gitmek için can atıyor. Görenlere işte burada insanın ömrü uzar dedirten köy herkesin dilinde…

Antalya’nın İbradı ilçesinde yer alan Ürünlü Köyü, Osmanlı’dan kalma mimari yapısı ve benzersiz doğası ile kendine hayran bırakıyor. Düğmeli Evler denilen mimarisiyle tanınan köy, Nish Tour tarafından düzenlenen Altınbeşik-Ürünlü-Ormana köyü turuyla keşfediliyor.

antalya-urunlu-koyu-3.jpg

ANTALYA ÜRÜNLÜ KÖYÜ

Köy, Düğmeli Evler mimarisi bakımından Antalya’nın en zengin bölgelerinin başında geliyor. Osmanlı’dan günümüze gelen bu mimari tarz, köydeki tarihi doku ile kültürel zenginliği vurguluyor. Nish Tour’un yaptığı gezide, ziyaretçilere Düğmeli Evlerin öyküsü anlatılırken, tarihi yapıların da tanıtımı gerçekleştiriliyor.

antalya-urunlu-koyu-2.jpg

Köy yalnızca düğmeli evleriyle değil organik tarım ve geleneksel el sanatları ürünleriyle de ün salmış. Köylü, ziyaretçilere kültürel miraslarını aktarmak için atölyeler ve yöresel ürünlerle dolu pazarlar kuruyor.

antalya-urunlu-koyu-1.jpg

ALTINBEŞİK MAĞARASI MİLLİ PARKI

Ürünlü’ye gidenleri orada bir de Altınbeşik Mağarası Milli Parkı karşılıyor. İlçe merkezine 9.7 kilometre mesafede olan köy, doğa harikası mağaranın da ev sahibidir. Mağara, Türkiye’nin en büyük sualtı gölü mağarasıdır. Mağaradaki sarkıt ile dikitler, doğaseverlere eşsiz bir görsel şölen yaşatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN