Ne İzmir ne de Mudanya! Burası mıknatıs gibi turistleri çekiyor, yaz kış adım atacak yer yok: İşte gezmekle bitmeyen o yer

Ne İzmir ne de Mudanya! Burası mıknatıs gibi turistleri çekiyor, yaz kış adım atacak yer yok: İşte gezmekle bitmeyen o yer

Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve misafirperverliğiyle gidenleri kendine hayran bırakan Mersin’in o ilçesi mıknatıs gibi turistleri çekiyor. Öyle ki orada yaz kış adım atacak yer yok. İşte, gezmekle bitmeyen o yer…

Türkiye’nin güneyinde yer alan Mersin’in huzuru ve tarihiyle öne çıkan ilçelerinden biri de Erdemli. Merkeze 35 kilometre mesafede yer alan Erdemli, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle gidenleri kendine hayran bırakıyor.

MERSİN ERDEMLİ

Erdemli’ye ulaşım da oldukça kolay. Hava, kara ve deniz yoluyla ulaşım sağlanan Erdemli’ye otobüs, taksi ya da özel araçla geçiş yapabilirsiniz.

ERDEMLİ’DE GEZİLECEK YERLER

CENNET VE CEHENNEM MAĞARALARI

mersin-erdemli-cennet-cehennem-magaralari.jpg

Doğayı sevenler için Cennet ve Cehennem Mağaralı oldukça ideal bir yer. Eşsiz doğa oluşumu olan mağaralar, ziyaretçilere unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor.

KIZ KALESİ

mersin-erdemli-kiz-kalesi.jpg

Erdemli’ye bağlı olan Kız Kalesi, turkuaz denizi ve tarihi Kız Kalesi’yle ünlü. Orada kumsalda yürüyebilir, tarihi kalenin atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

NARLIKUYU ÖREN YERİ

mersin-erdemli-narlikuyu-orenyeri.jpg

Tarihe yolculuk yapmak isteyenler için Narlıkuyu Ören Yeri, antik Roma’ya ait kalıntılar içeriyor. Antik kent kalıntılarını gezmek, tarih ile iç içe bir deneyim sunuyor.

Ayrıca Erdemli mutfağıyla da dikkat çekiyor. Genellikle deniz ürünlerine ağırlık verilen Erdemli mutfağı taze ve lezzetli yemekler sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN