Ne kebap ne döner! O Türk yemeği yabancıların yeni gözdesi...Ünü dünyaya yayıldı: Yunanistan duymasın

Ne kebap ne döner! O Türk yemeği yabancıların yeni gözdesi...Ünü dünyaya yayıldı: Yunanistan duymasın

Bu kez lezzet listelerine ne kebap ne de döner geliyor. Herkes bayıla bayıla yiyor ünü ise dünyaya yayılıyor. Türkiye'de yapılan o lezzet bu kez İngiliz medyasının gündeminde yer aldı. Türkiye'nin popüler fastfood ürünleri arasında yer alıyor sabah akşam herkes bu lezzeti yemek istiyor.

Türk mutfağının adı yurt dışında duyulmaya devam ediyor. Döner ve kebapla bilinen Türkiye Bu kez çiğ köfte ile İngilizlerin gündeminde yer aldı. İngiliz medyası Türkiye'de Çiğ köfteye olan rağbeti konu alırken İstanbul'da yaşayan ABD'li gazeteci Paul Benjamin Osterlund, BBC'de yer verdiği yazıda çiğ köftenin Türkiye için popüler bir fast food yiyeceği olduğunu belirtti.

AB YASAKLADI HERKES ETSİZ YAPMAYA BAŞLADI

2008 yılında Avrupa Birliği uyum çerçevesinde etli çiğ köftenin yasaklandığı belirtilirken birçok lokantanın bu yemeği etsiz bir şekilde hazırladığı aktarıldı. Osterlund, ismi köfte olsa bile yemeğin çoğu zaman tamamen vegan malzemelerden yapıldığını belirtti. Etsiz versiyonunda bulgur ve Funda ek olarak roka, maydanoz, marul, dilimlenmiş domates ve nar ekşisi kullanıldığı aktarıldı.

Urfa usulü çiğ köfte nasıl yapılır? Evde Urfa usulü çiğ köfte yapımı için kolay tarifi

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE YAPILIYOR

Çiğ köftenin popülerliğine dikkat çeken Osterlund, 20 yılda Türkiye'nin dört bir yanında en ucuz ve en sağlıklı gıdalar arasında yerleşen bu ürünün birçok zincir restoranda satıldığı da belirtildi. Sürekli hareket halinde olan kişilerin uygun atıştırmalıkları arasında yer alan bu lezzetin Adıyaman ve Şanlıurfa'ya özgü bir lezzet olduğu da belirtildi.

Urfa sıra geceleri mest etti - Kocaeli Haberleri

Sıra gecelerinde konukların çay yudumlarken sohbet ettiği ve yerel halk ezgileriyle birlikte çiğ köfte yoğurularak tüketildiği de belirtildi. Güneydoğu mutfağına özgü olan bu lezzetin İstanbul ve Türkiye'nin batısındaki şehirlerde de hızla yayılarak popüler bir yiyecek haline dönüştüğü aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN