Ne Tayland ne de Endonezya! Burası Türkiye’nin cenneti! Giden dönmek istemiyor bilen gizli gizli keyfini sürüyor

Görenler yurt dışı zannediyor ama burası Türkiye'nin gizli cenneti olarak biliniyor. Türkiye'nin Endonezya’sı olarak görülüyor gidenler dönmek istemiyor. Yıllardır bilim gizli gizli keyfini sürenler ise artık herkesle paylaşmak zorunda kalacak. İşte Türkiye'nin en güzel tatlı su gölü…

Türkiye'nin farklı noktalarında birçok farklı güzellik yer alırken buraya değinmemek olmaz. Denizli'de yer alan Işıklı Gölü ya da bir diğer ismi ile Çivril Gölü, Çivril Ovası üzerinde bulunan tatlı su gölü olarak bilinmektedir. Herkese manzarası ile hayran bırakan Işıklı Gölü, Denizlili vatandaşların vazgeçilmez adresi oluyor. İşte Türkiye'nin en güzel tatlı su gölü…

TÜRKİYE'NİN SAKLI KALMIŞ CENNETİ

Büyük Menderes ırmağı Işıklı Gölü'nden çıkarken gölün yazın karasal tarımda sulama amacıyla kullanılması nedeniyle derinliği 3 metreye varan yıllık varyasyonlar görülmektedir. Aynı zamanda bir düzenleyici olarak görülen bu göl doğal bir göl olmasının yanı sıra su seviyesi yükseldiği dönemlerde etrafında yer alan yerleşim yerlerinin ve tarım alanlarının su baskını yaşadığı bilinmektedir.

isikli-golu.jpg

Gölün güneybatısında oluşturulan bir düzenek ile birlikte sular Büyük Menderes'e aktarılırken ekeneklerin sulanması için bu gölden su alımı yapılıyor. Son yıllarda macrofitlerin aşırı çoğalması ve otlanma problemi yaşayan Göl günümüzde sulama, balıkçılık ve balık çiftlikleri amacıyla değerlendiriliyor. Kerevit vebasının ise 1984 sonrasında Türkiye'de görüldüğü ilk yer olarak bilinmektedir.

IŞIKLI GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Denizli-Ankara Karayolunu 30 kilometre takip ederek Kaklık Mahallesi’nden Kuzey yönündeki Denizli- Uşak yoluna giderek 60 kilometre ilerleyip Çivril ilçesine ulaşmanız gerekiyor.

isikli-golu-denizli.jpg

Çivril'den Kuzeydoğu yönündeki Isparta-Uşak karayoluna yaklaşık 10 kilometre olan Işıklı Kasabası Mahallesi'ne geldikten sonra 7 kilometre güneyde bulunan Işıklı Gölü’ne ulaşabilirsiniz. Denizli otogardan Çivril'e Çivril’den ise Işıklı Mahallesi'ne minibüs ile ulaşım bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN