Ne Venedik ne Roma! Burası turistlerin yeni gözdesi Denizli

Ne Venedik ne Roma! Burası turistlerin yeni gözdesi Denizli

Burası ne Venedik ne de Roma burası Denizli! Antik Roma dönemine ait sayısız şehir, hamam ve tiyatro kalıntılarıyla ziyaretçilerini büyüleyen bu şehir, turistler için yeni keşfedilen bir durak haline geldi. Tarihle iç içe bir yolculuğa hazır mısınız?

Denizli, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Roma döneminden kalan antik kentler keşfedilmeyi bekleyen gizli hazineler arasında. İtalya’nın ruhu burada resmen..

ROMA DÖNEMİNDEN KALMA ŞİFALI ÇEŞMELER

Sarayköy ilçesine bağlı Tekke Köyü’nde bulunan Tekkeköy Kaplıcası, Roma döneminden kalma tarihi yapıları ve şifalı sularıyla öne çıkıyor. Kaplıca suyunun sağlık açısından birçok faydası olduğu biliniyor. Tüm hastalıklara iyi geliyor.

img-3867.jpeg

TURİSTLERDEN BU ŞELALEYE YOĞUN İLGİ

Acıpayam ilçesinde yer alan ve 1970 yılında keşfedilen Keloğlan Mağarası da Denizli’nin doğal güzellikleri arasında. Turizme yeni açılmasına rağmen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmekte.

img-3868.jpeg

ANTİK KENTLERİN DURAĞI

Denizli’nin Honaz ilçesinde bulunan Colossae Antik Kenti, tarihi zenginlikleriyle bilinen bir yer. Antik kent, Denizli’nin tarihi ve kültürel mirasını ziyaretçilerle buluşturuyor.

img-3869.jpeg

TARİHİ HAMAMLAR, ŞEHİR BİNALARI, TİYATROLAR…

Denizli-Buldan’da konumlanan Tripolis Antik Kenti de önemli tarihi noktalardan. Tiyatro, hamam, şehir binası gibi kalıntılar, antik dönemi ziyaretçilere yaşatıyor.

img-3870.jpeg

Kale ilçesinde yer alan Tabea Antik Kenti ise sürekli devam eden kazı çalışmalarıyla yeni keşiflere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Köklü bir tarihe sahip olan Tabea Antik Kenti, her geçen gün yeni bulgularla ziyaretçilerini büyülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN