Neden Giresun'a gidilir? sorusunun yanıtı! Giresun'da herkesi yerleşmeye ikna edecek 10 yer…

Neden Giresun'a gidilir? sorusunun yanıtı! Giresun'da herkesi yerleşmeye ikna edecek 10 yer…

Karadeniz Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkan Giresun, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de ziyaretçi akınına uğruyor. Giresun'a neden yerleşilir? sorusunun yanıtını bu 10 yer net bir şekilde gösteriyor. İşte Giresun'da herkesin görmesi gereken 10 yer…

Yemyeşil doğanın deniz ile buluştuğu noktada yer alan Giresun, hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri ile de yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Giresun Kalesi, Giresun Adası, Kuzalan Şelalesi ve daha birçok farklı noktada farklı güzellikler sunan Giresun herkesin yerleşmek isteyip hayran kaldığı o şehir oluyor. İşte Giresun'da herkesin görmesi gereken 10 yer…

giresun-kalesi.jpg

GİRESUN KALESİ

Giresun'u ikiye bölen yarımadanın en yüksek yerinde bulunan Giresun Kalesi şehre hakim volkanik kayaların üzerinde bulunuyor. Bizans döneminde denizden 100 metre yüksekliğe inşa edilen Giresun Kalesi, yaygın bir yerleşime de ev sahipliği yapmıştır. Iç ve dış Kale olmak üzere iki bölümden oluşan Giresun Kalesi iç bölümde saray kalıntılarını da gözler önüne seriyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu güzel bir atmosfere sahip olan Giresun'u yukarıdan izlemek için muhteşem bir seyir alanı oluşturuyor.

giresun-adasi.jpg

GİRESUN ADASI

Kefken Adası olarak da anılan Giresun Adası, Karadeniz'de yer alan ve Türkiye'ye bağlı iki adadan birini oluşturuyor. Kıyıdan 1.6 kilometre açıkta olan Giresun Adası 40.000 metrekare alana sahiptir. Akdeniz defnesi ve yalancı Akasya ağaçları başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türünü içerisinde barındıran Giresun Adası 10 adet ağaç türünü daha bünyesine ekledi. Karadeniz'de karabatak ve martıların doğal olarak ürediği ada aynı zamanda göçmen kuşların uğrak ve dinlenme yeridir.

giresun-muzesi.jpg

GİRESUN MÜZESİ

Giresun'un tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan müze, ziyaretçilerine şehrin geçmişini öğrenme fırsatı sunmaktadır.

goksu-travertenleri.jpg

GÖKSU TRAVERTENLERİ

Giresun'un Dereli ilçesinde yer alan ve bölgede vatandaşlar tarafından beyaz taş olarak adlandırılan Göksu travertenleri, mineralli suların oluşturduğu Kuzalan travertenleri olarak da bilinmektedir.

500 hektarlık alandan oluşan Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunan Göksu travertenleri 1800 metrelik bir alanı kaplamak. Dünyada ABD'deki Yellowstone Ulusal Parkı'ndan sonra orman içinde oluşmuş ikinci büyük traverten bölgesi Kuzalan travertenleridir. Yöredeki en geniş alanlı traverten sahası durumundaki Kuzalan travertenlerini oluşturan esas kaynağın çevresinde zemin bütünüyle yosunlarla kaplıdır.

mavi-gol-giresun.jpg

MAVİ GÖL

Giresun'un en ilginç yerlerinden biri olan Mavi Göl, karst oluşumlu bir göldür. Gölün suyu, turkuaz renktedir.

kuzalan-selalesi.jpg

KUZALAN ŞELALESİ

Giresun'un Dereli ilçesine 19 kilometre uzaklıkta yer alan kozalan tabiat Parkı'nın muhteşem güzelliği 20 metre yükseklikten aşağı süzülüyor. Karşısında yer alan seyir terasında görüntünün tadını çıkarabilir çevredeki sesler ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

kumbet-yaylasi.jpg

KÜMBET YAYLASI

Karadeniz'in en güzel yaylalarından biridir. Yayla, yemyeşil ormanları, şelaleleri ve gölleriyle ziyaretçilerine huzurlu bir atmosfer sunmaktadır.

kulakkaya-yaylasi.jpg

KULAKKAYA YAYLASI

Giresun merkeze 40 kilometre uzaklıkta yer alan kulakkaya Yaylası, 1700 rakımda yer almaktadır. Giresun'un geçmişten günümüze en çok bilinen ve gidilen Yaylası olan Kulakkaya Yaylası, herkesi kendine hayran bırakıyor. Yol üzerinde bulunan Despot Kayası ve Suyu, doğal güzelliklere sahip Erimez Mevkii, Gelin Kayası ayrı birer ilgi odağıdır.

bektas-yaylasi.jpg

BEKTAŞ YAYLASI

Kümbet yaylasına yakınlığı ile bilinen Bektaş Yaylası, diğer yaylalara oranla daha sakin ve daha az turistik bir yayla olarak bilinmektedir. Kalenin günümüze kadar gelebilen kalıntılarına merkez kule ve ona bağlı güneydeki sur duvarlarından oluşturan bu yaylada geçmişin izlerini de bulabilirsiniz.

sis-yaylasi-001.jpg

SİS DAĞI

Görele ve Eynesil ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Sis Dağı'nın yüksekliği 2182 metreye ulaşıyor. Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek dağlarından biri olarak karşımıza çıkan Sis Dağı’nın zirvesinde yemyeşil ormanlar ve çam ağaçları bulunuyor. Havaların ısınması ile birlikte Giresunlular soluğu Sis Dağı’nda alıyor.

uluburun-plaji.jpg

ULUBURUN PLAJI

Giresun'un Keşap İlçesinin Değirmenağızı mevkiinde yer alıyor. Giresun merkeze 25 km mesafede bulunan plaj durgun ve temiz deniziyle ziyaretçileri güzel bir deneyim yaşatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN